Τα ροφήματα που πρέπει να αποφύγεις να πιεις όσο είσαι έγκυος

6 SHARES

Αλκοόλ και καφές στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Πριν μείνεις έγκυος, το τι θα φας και θα πιεις δεν περνάει με τέτοια σχολαστικότητα από9 το μυαλό σου. Έλα όμως που με την όψη και μόνο του θετικού τεστ εγκυμοσύνης, κάθε μπουκιά, κάθε γουλιά, την σκέφτεσαι τριπλά και τετραπλά και καλά κάνεις.

Όσον αφορά τα ροφήματα, αυτά μπαίνουν ακόμα περισσότερο στο μικροσκόπιο και σύμφωνα με το app υγείας Rosy, υπάρχουν τρία είδη ροφημάτων που πρέπει να αποφύγεις στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αλκοόλ:
Ακούς για ασφάλεια στα τρία ποτήρια κρασιού ή μπύρας ανά εβδομάδα αλλά η αλήθεια από ιατρικής άποψης είναι πως καμία ποσότητα αλκοόλ στην διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι ασφαλής. Η κατανάλωση αλκοόλ στην εγκυμοσύνη μπορεί να δημιουργήσει μια σειρά προβλημάτων όπως πρόωρος τοκετός, χαμηλό βάρος του μωρού, αποβολή και μιας σειράς ακόμα προβλημάτων. Η λύση είναι ο χυμός σταφυλιού αν σου λείπει το κρασί ή απλά μια μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Καφές:
Η καφεΐνη περνάει τον πλακούντα στο έμβρυο οπότε οι ειδικοί τονίζουν πως πρέπει να μειώσεις την κατανάλωση καφέ στα 200 mg ανά ημέρα, περίπου στον 1,5 καφέ τη μέρα.
Και παρόλο που ο καφές μοιάζει άκακος, υπάρχουν δεδομένα που δείχνουν πως η κατανάλωση καφέ πάνω από 500 mg μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο αποβολής ή υπογονιμότητας.

Χυμός φρούτων:

Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με τον χυμό που θα επιλέξεις και να τσεκάρεις πως είναι παστεριωμένος. Τι να επιλέξεις; Χυμό φρούτων που είναι φρεσκοκομμένοι από τα χεράκια σου και τους καταναλώνεις άμεσα ή χυμό σε μπουκάλι παστεριωμένο και ασφαλή να τον καταναλώσεις.

6 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ