Η Εριέττα Κούρκουλου εμπνέει όλες τις γυναίκες που προχωρούν σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Πατούλια Κατερίνα
Η Εριέττα Κούρκουλου εμπνέει όλες τις γυναίκες που προχωρούν σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Αν είσαι στο μονοπάτι της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, μάζεψε δύναμη και κουράγιο από τα λόγια της Εριέττας.

Πριν από τρεις ημέρες, η Εριέττα Κούρκουλου, η κόρης της Μαριάννας Λάτση και του Νίκου Κούρκουλου αποκάλυψε πως είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί.

Η 28χρονη αποκάλυψε στον λογαριασμό της στο Instagram πως περιμένει το πρώτο της παιδί. Για μια γυναίκα που μίλησε τους προηγούμενους μήνες ανοιχτά για το πρόβλημα υπογονιμότητας που αντιμετώπιζε, τα λόγια της Κούρκουλου στη χτεσινή της πρώτη εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης, μπορούν να δώσουν δύναμη και να εμπνεύσουν.

Μιλώντας στην εκδήλωση The Economist: Demographic Challenges & Gender Equality Policies η Εριέττα Κούρκουλου εξήγησε τα συναισθήματα που βίωσε σε αυτόν τον πιο δύσκολο δρόμο που είχε μπροστά της στο να γίνει μαμά.

Αν είσαι κι εσύ στον δρόμο αυτό της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, μπορείς να εμπνευστείς και να πάρεις δύναμη.


https://www.instagram.com/p/CVNYV6FhS6z

«Εγώ όπως και οι περισσότερες γυναίκες στη χώρα μας δεν φανταζόμουν ποτέ ότι αντιμετώπιζα δυσκολίες στην απόκτηση ενός παιδιού. Επειδή ήμουν 26 χρονών όταν ξεκινήσαμε τις προσπάθειες, ήξερα ότι οι πιθανότητες ήταν με το μέρος μας. Δυστυχώς όμως 1,5 χρόνο μετά λόγω σοβαρής διαταραχής του κύκλου μου, δεν είχαμε συλλάβει.

Δοκιμάσαμε πολλούς γιατρούς και διάφορες θεραπείες μέχρι να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει και σε αυτό το διάστημα όλη μας η ζωή γυρνούσα γύρω από την προσπάθεια να γίνουμε γονείς. Όσο περνούσαν οι μήνες και αυξάνονταν οι απογοητεύσεις η ψυχολογική επιρροή της όλης διαδικασίας μεγάλωνε.

Εριέττα Κούρκουλου: Το συγκινητικό κείμενο για τον πόνο και τους μαχητές

Έχω έναν άνθρωπο δίπλα μου βράχο, που έβαζε τις δικές του ανησυχίες στην άκρη και μου έδινε την αγάπη και το κουράγιο όλου του κόσμου. Παρόλα αυτά υπήρξαν στιγμές που ένιωθα πιο μόνη από ποτέ. Ένιωθα μόνη γιατί οι αποφάσεις στο τέλος της ημέρας ήταν δικές μου, μιας και αφορούσαν το δικό μου σώμα.

Ένιωθα μόνη γιατί δεν μπορούσα κανένας να καταλάβει τα σκαμπανεβάσματα της ψυχολογίας μου, το πανικό που ξυπνούσα τα βράδια ανήμπορη να πάρω ανάσα ή τον αφόρητο πόνο που με κατέκλυζε σε κάθε αρνητικό τεστ εγκυμοσύνης. Ένιωθα μόνη γιατί δεν ήξερα καμία γυναίκα που να έχει περάσει το ίδιο. Εκείνη την περίοδο μοιράστηκα την ιστορία με τους ακόλουθούς μου στο Instagram, έλαβα μηνύματα από γυναίκες με πολλά χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών στην πλάτη τους, έλαβα μηνύματα από γυναίκες που τα είχαν καταφέρει και μου εύχονταν μια θετική χοριακή, έλαβα μηνύματα από γνωστές μου που δεν μου είχαν πει την ιστορία τους.


https://www.instagram.com/p/CMZByk9FEms

Όχι απλά δεν ήμουν μόνη αλλά ήξερα τι να κάνω.

Η Εριέττα μίλησε από τον πέμπτο μήνα εγκυμοσύνης της και κατέληξε σε ένα ισχυρό μήνυμα: Διάβασε τη γκάλερι.