Μάθε μπαμπά μου γράμματα

Μάθε μπαμπά μου γράμματα

Ποτέ δεν είναι αργά να ξαναπιάσεις την άλγεβρα.

Αν δηλώνετε ότι θυμάστε όσα μάθατε στο σχολείο πραγματικά σας θαυμάζω. Θέλω να πω πως επειδή στο σχολείο είθισται να μαθαίνουμε ένα σωρό πράγματα όχι απαραίτητα χρήσιμα, τα συρτάρια της πληροφορίας γεμίζουν τόσο πολύ που τελικά αποκτούμε μια γενική στρώση γνώσεων που μας χρησιμεύει ως υπόβαθρο για τη μετέπειτα εξειδίκευση.

Έτσι λοιπόν μια καλή αφορμή για να ανασύρετε γνώσεις που ποτέ δεν αξιοποιήσατε είναι το να διαβάζετε τα παιδιά σας. Αυτή είναι μια διαδικασία για τους περισσότερους γονείς αναγκαστική, παρόλα αυτά μπορεί να αποδειχτεί και διασκεδαστική. Ένα παράδειγμα είναι η γραμματική, ένα μάθημα που διδαχτήκαμε πολύ μικροί ώστε να μάθουμε να μιλάμε και να γράφουμε σωστά, παρόλα αυτά αν ρωτήσεις σήμερα έναν μη θεωρητικό του τι σημαίνει παθητική φωνή ή κατηγορούμενο μπορεί να γελάσει αλλά πιθανόν να μην μπορεί να στο εξηγήσει.

Επίσης ένα καλό ξεσκόνισμα α της νεότερης ιστορίας μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα ωφέλιμο ή ακόμα και ο ίδιος ο πολλαπλασιασμός. Θυμάμαι την προσπάθεια που κατέβαλε η μητέρα μου να μας μάθει πολλαπλασιασμό και κλάσματα και τώρα νιώθω ενοχές όταν κολλάω, βλέπετε και αυτές οι ρημάδες οι αριθμομηχανές είναι η εγκεφαλική μας λήθη.