Είμαι φρούτο, δάγκωσε με

Είμαι φρούτο, δάγκωσε με

Το πόσο πολύτιμα είναι τα φρούτα στην διατροφή των παιδιών είναι γνωστό.

Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και τις εγκεφαλικές λειτουργίες έτσι γίνονται πολύτιμοι συνεργάτες των παιδιών στη μελέτη και στη μάθηση. Συνήθως τα παιδιά μαθαίνουν να καταναλώνουν φρούτα μιμητικά από τα σπίτια τους. Αντίθετα ψυγεία άδεια από φρούτα δεν δίνουν το καλό παράδειγμα και τη σωστή εικόνα στους νεαρούς καταναλωτές.

Τα παιδιά προτιμούν γλυκά, παγωτά και σνακ αντί να φάνε ένα μήλο. Καλό είναι λοιπόν όταν μας συνοδεύουν στη λαϊκή ή στο σουπερμαρκετ, να τους τα δείχνουμε και να τους ξυπνάμε το ενδιαφέρον για αυτά, να τα αγγίζουν, να τα μυρίζουν, να τα μαθαίνουν. Ένα έξυπνο τρικ επίσης είναι να τους τα συνδυάζουμε με γεύματα που τους αρέσουν όπως το γιαούρτι , ή τα ζελέ, τα μιλκσεικ και οι γρανίτες φρούτων.

Μπορούμε να τα προσθέτουμε στο πρωινό τους, στα δημητριακά τους, στο γάλα τους και επίσης κάτι ιδιαίτερα γευστικό και εύκολο να τα βάζουμε στον αποχυμωτή και να κάνουμε ωραίους γευστικούς συνδυασμούς. Σε χώρες όπως η Αγγλία τα smoothies είναι πολύ διαδεδομένα στα πρωινά των παιδιών.