5 tips για να γίνει ο ύπνος του παιδιού σου… παιχνιδάκι

Μαρία Ροδίτη
5 tips για να γίνει ο ύπνος του παιδιού σου… παιχνιδάκι

Βοήθησε το μικρό σου να κοιμηθεί πιο εύκολα και γρήγορα, χωρίς γκρίνιες!

Ο βραδινός ύπνος είναι ένα ζήτημα που βασανίζει πολλές μαμάδες. Γκρίνια, άρνηση, νεύρα και αντίδραση είναι μόνο μερικά από όσα- μάλλον- βιώνεις κι εσύ κάθε βράδυ και συγκεκριμένα όταν έρχεται η στιγμή να βάλεις το παιδί σου στο κρεβάτι.

Ψυχραιμία! Δεν θα κρατήσει για πάντα αυτό. Είναι μια φάση, που όλα τα παιδάκια περνούν και θα περάσει. Θέλει, όμως, κι αυτό την αντιμετώπισή του, όπως άλλωστε και όλα τα πράγματα στη ζωή.

Κι όμως! Υπάρχουν τροφές που επιταχύνουν τη νοητική ανάπτυξη του παιδιού

Ο ύπνος συμβάλλει στην ανάπτυξη του παιδιού

Σύμφωνα με ειδικούς, ο καλός και ποιοτικός ύπνος είναι υψίστης σημασίας για τα παιδιά.

Κι αυτό, γιατί αυξάνει την ικανότητα συγκέντρωσης, ενισχύει την ανάπτυξή τους, εξασφαλίζει καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού τους και αποτρέπει τις εναλλαγές διάθεσης.

https://www.instagram.com/p/B9nC91PAuTG/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Θες κι άλλα για να προσπαθήσεις λίγο ακόμα να πείσεις το παιδί σου να κοιμάται χωρίς γκρίνιες κάθε βράδυ; Ρητορική είναι η ερώτηση.

Δες παρακάτω μερικά... σωτήρια tips για να τα καταφέρεις.

Τα tips για να κοιμηθεί γρήγορα το παιδί σου

#1 Κάντε μαζί… yoga

Ένα yoga session λίγο πριν τον ύπνο θα ηρεμήσει και τους δυο σας, αλλά κυρίως το μικρό σου. Πάρτε βαθιές ανάσες, κάντε κυρίως τις στάσεις της γάτας και του σκύλου και θα δεις πως το παιδάκι σου θα πέσει για ύπνο σε χρόνο dt.

#2 Βαθιές ανάσες

Καθίστε μαζί στο κρεβάτι του οκλαδόν, κλείστε τα μάτια και πάρτε βαθιές ανάσες. Παρουσίασέ του αυτήν τη διαδικασία σαν ένα δικό σας παιχνίδι και θα δεις ότι… θα ηρεμήσει αμέσως το παιδί σου.

#3 Δημιούργησε μια ρουτίνα πριν τον ύπνο

Όταν τα παιδιά έχουν ένα πρόγραμμα και αυτό δεν αλλάζει -εκτός απροόπτου πάντα-, τότε είναι πιο πειθαρχημένα.

Δημιούργησε, λοιπόν, μια ρουτίνα πριν τον ύπνο. Αφού φάει το φαγητό του, ας συνεχίσει με το πλύσιμο των δοντιών και την προετοιμασία της σχολικής τσάντας (αν πηγαίνει σχολείο).

Αν αυτό γίνεται καθημερινά, θα δεις πως το μικρό σου σιγά- σιγά θα μπει σε μια σειρά.



#4 Απόφυγε τις φωνές

Όσο ανήσυχο και ζωηρό κι αν είναι το παιδί σου, με τις φωνές δεν θα καταφέρεις τίποτα. Ίσως να το κάνεις ακόμα πιο… έξαλλο!

Απόφυγε, λοιπόν, τις φωνές και τις διαταγές και πάρε το με το καλό μέχρι να πέσει για ύπνο.

#5 Απομάκρυνέ το από ηλεκτρονικές συσκευές αρκετές ώρες πριν κοιμηθεί

Το tablet, το κινητό και η τηλεόραση είναι ικανά να δυσκολέψουν το μικρό σου να κοιμηθεί. Βλέπεις, το μπλε φως κρατά σε εγρήγορση τον εγκέφαλο με το παιδί σου να… μη χάνει τη ζωηράδα του ούτε λεπτό.

Δύο ώρες πριν τον ύπνο, λοιπόν, απομάκρυνέ το από ηλεκτρονικές συσκευές και κάντε άλλα πράγματα μαζί. Διαβάστε ένα βιβλίο ή παίξτε ένα παιχνίδι.