Ο δάσκαλος που αγαπούν όλα τα παιδιά είπε την πιο μεγάλη αλήθεια για τον συγγραφέα που συνελήφθη

Πατούλια Κατερίνα
Ο δάσκαλος που αγαπούν όλα τα παιδιά είπε την πιο μεγάλη αλήθεια για τον συγγραφέα που συνελήφθη

«Ένας συγγραφέας παιδικών και νεανικών βιβλίων συνελήφθη για υλικό παιδικής κακοποίησης. Ένας άνθρωπος που μπαινόβγαινε σε σχολεία και τάξεις για παρουσιάσεις και επαφές με παιδιά. Πόσο κρατάει η έκπληξη», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μάριος Μάζαρης.

«Τα βιβλία μου μιλούν για μένα, ενώ ξέρω ότι ούτε αυτό συμβαίνει 100%, καθώς κάθε βιβλίο είναι προϊόν μιας συγκεκριμένης φάσης της ζωής, μιας ιδέας και μιας ανάγκης. Γι' αυτό το πιο τίμιο είναι να σας αφήσω να κάνετε την περιήγηση μόνοι σας, χωρίς άλλες περιττές κουβέντες. Κι αυτό θα κάνω», έγραφε ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βασίλης Παπαθεοδώρου στο βιογραφικό του σημείωμα.

Η σύλληψη που κανείς δεν περίμενε

Με πλήθος βραβείων ο Παπαθεοδώρου συνελήφθη για παιδική πορνογραφία ενώ του ασκήθηκε βαριά δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ο κατηγορούμενος βρίσκεται από τις 18 Οκτωβρίου 2022 προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης έπειτα από δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Σε βάρος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος. Εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από σάρωση που πραγματοποίησαν στο διαδίκτυο με ειδικό λογισμικό που εντοπίζει αρχεία παιδικής πορνογραφίας.

Ο συγγραφέας, που έκανε παρουσιάσεις σε σχολεία, είχε επαφή με παιδιά και η είδηση για το υλικό που διακινούσε, έχει σοκάρει γονείς και εκπαιδευτικούς.

Και ίσως ο δάσκαλος Μάριος Μάζαρης, να είπε τις πιο σωστές κουβέντες για τη σύλληψη αυτή και για την κοινωνία που ζούμε, την κοινωνία στην οποία μικρά παιδιά πέφτουν θύμα κακοποίησης και βιασμών.

Η απάντηση του School Marius

«Η φρίκη σελίδα - σελίδα. Για κάποιον λόγο όμως δεν ξαφνιαζόμαστε ποτέ, συνηθίζουμε, τα περιμένουμε όλα. Ένας συγγραφέας παιδικών και νεανικών βιβλίων συνελήφθη για υλικό παιδικής κακοποίησης. Ένας άνθρωπος που μπαινόβγαινε σε σχολεία και τάξεις για παρουσιάσεις και επαφές με παιδιά. Πόσο κρατάει η έκπληξη; Πότε έρχεται άλλη είδηση να τη σκεπάσει; Η κοινωνία θέλει μαζικές αλλαγές. Η εκπαίδευση το ίδιο. Τα σχολεία ΞΗΛΩΜΑ ΚΑΙ ΧΤΙΣΙΜΟ από την αρχή. Επενδύουμε σε αποστήθιση γνώσεων και όχι σε βίωμα, αλήθεια, επαφή και συναίσθημα. Και τα αφήνουμε έρμαια να κακοποιούνται ΣΥΝΕΧΩΣ. ΦΤΑΝΕΙ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΑΛΛΑΓΗ. Ελάτε να περάσουμε αυτή τη γραμμή», τόνισε ο γνωστός στις μαμάδες school marious.

https://www.instagram.com/p/Ckdn_RDo7fa

Ο School Marius, o δάσκαλος Μάριος Μάζαρης από το Αναγνωστικό είναι ο δάσκαλος που θέλουμε να έχουν τα παιδιά μας. Στις γκρίζες μέρες που η προπαίδεια έμοιαζε μπελάς, ο δάσκαλος έβγαζε τα μαγικά του όπλα και μας έδειχνε τον τρόπο να τη διδάξουμε στα παιδιά μας, να κάνουμε κι εμείς τον δάσκαλο στη θέση της δασκάλας που λείπει ουσιαστικά από το δικό μας σχολείο.

O Μάριος Μάζαρης, έχει την σωστή κουβέντα για κάθε πρόβλημα και θέμα που αφορά τα παιδιά.

Ο εκπαιδευτικός βρέθηκε σε παρουσίαση βιβλίου για τα παιδιά και για το πώς θα μάθουν να μιλάνε και είπε χαρακτηριστικά για την επικαιρότητα στη χώρα μας:

«H βία υπήρχε στα σχολεία παλιότερα αλλά την θεωρούσαν φυσιολογική. Κάτι θα έκανες έλεγαν παλιότερα στον δάσκαλο. Τώρα αυτά που η κοινωνία τα θεωρούσε φυσιολογικά, τώρα λέμε γιατί έπρεπε να γίνουν όλα αυτά. Δεν υπήρχαν άλλοι τρόποι; Σήμερα δεν έχουμε αυτή τη βία αλλά άλλη βία, ψυχολογική, είναι η εξουσία του δασκάλου, είναι το πλαίσιο που είναι πνιγηρό στο σχολείο, ειδικά στις μικρές ηλικίες, στο νηπιαγωγείο ή στο δημοτικό που τα παιδιά διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους, θα δείτε όταν μιλάμε για εγκληματικά κατάσταση.

Τα ίδια τα παιδιά από προνήπια μέχρι τέλος δημοτικού τα παιδιά δεν προλαβαίνουν να μιλήσουν. Η παιδική ηλικία είναι σαν τη θάλασσα, άλλη την απολαμβάνουν και άλλοι την πληρώνουν. Δεν ξέρουν όλοι να είναι γονείς, προσπαθούν τα παιδιά να μιλήσουν και τους λέμε όχι τώρα. Το παιδί μαθαίνει από αυτό, πως θα μιλήσει όταν του δώσουν τον χώρο και άμα το προσέξουν. Ακόμα δεν έχουμε μάθει να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματα στα παιδιά γιατί δεν τα έχουμε μάθει εμείς οι ενήλικες. Βολεύει επομένως να τρέχουμε από το πρωί ως το βράδυ, σε δραστηριότητες, στα αγγλικά.

Πρέπει να ακούσουμε τα παιδιά, θα το βοηθήσουμε να μιλήσει, ας μάθει να λέει πώς πέρασε στο σχολείο, μια ταινία που είδε και κάποια στιγμή θα πει τα πιο σημαντικά και τα πιο απλά».