Η αλήθεια για το viral βίντεο με τα μωρά που κοιμούνται έξω στις σκανδιναβικές χώρες

Πατούλια Κατερίνα
Η αλήθεια για το viral βίντεο με τα μωρά που κοιμούνται έξω στις σκανδιναβικές χώρες
  • Το viral βίντεο του TikToker Olly Bowman.

  • Η αντίδραση του κοινού.

  • Οι έρευνες για τα μωρά που κοιμούνται στο κρύο.

Ένα viral βίντεο του TikToker Olly Bowman το οποίο έχει περισσότερα από 3,4 εκατομμύρια views δείχνει τα καρότσια με τα μωρά στη Νορβηγία τα οποία είναι παρκαρισμένα σε ειδικά σημεία έξω από εμπορικά και καφέ και δείχνει την πρακτική των βόρειων χωρών να αφήνουν τα μωρά να συνηθίζουν στο κρύο.

Τα μωρά που κοιμούνται στο κρύο

Το βίντεο αυτό μοιράστηκε και η Μαίρη Συνατσάκη μετά την πρώτη βόλτα με την κόρη της αλλά και η Ιωάννα Τούνη. Το ζητούμενο είναι αν η λογική αυτή που αποτελεί πρακτική από παλιά στις σκανδιναβικές χώρες έχει κάποιο όφελος στην υγεία των βρεφών ή μπορεί να γίνει επικίνδυνη.

Σύμφωνα με τον influencer, τα μωρά μαθαίνουν να αναπνέουν καλύτερα και γίνονται πιο ανεξάρτητα. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται γνωστή η πρακτική στα social media μιας και η tik toker μαμά @annieineventyrland είχε δείξει ένα παρόμοιο βίντεο στον δικό της λογαριασμό με την ίδια τεχνική στη Δανία.

327985052_723623409242577_6251160564177282410_n.jpg

Οι έρευνες για την πρακτική αυτή

Τα πρώτα σχόλια που έγιναν αφορούν την ασφάλεια των βρεφών, όχι από το κρύο μόνο, μιας και μαμάδες από τις ΗΠΑ τόνισαν πως δεν νιώθουν ασφάλεια στο να αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο με τόσους μαζικούς πυροβολισμούς,

Όσον αφορά το κρύο, έρευνα του 2008, αποκάλυψε πως τα παιδιά που κοιμούνταν έξω, κοιμούνταν περισσότερο και αυτή η τακτική προτιμάται σε μωρά από 2 εβδομάδων, με ευρήματα όπως καλύτερη ποιότητα ύπνου, λιγότερη επαφή με μικρόβια σε σχέση με τον ύπνο μέσα σε κλειστούς χώρους και ανάπτυξη καλύτερου ανοσοποιητικού συστήματος.

Σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο υποθερμίας τον χειμώνα, την ατμοσφαιρική ρύπανση και τον κίνδυνο αρπαγής των βρεφών, μπορεί να μπει ως αντίβαρο το γεγονός πως στις χώρες αυτές βρίσκουμε τους πιο χαρούμενους ανθρώπους και τα πιο χαρούμενα παιδιά. Τα παιδιά που θα κοιμηθούν εκτός σπιτιού, είναι ντυμένα ελαφριά μεν αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να κρατάνε την θερμοκρασία τους σταθερή.

https://www.instagram.com/p/B7Lnyf_H_6G

Σε άλλη έρευνα του 2013, αυτή η κουλτούρα και πάλι από τη Φιλανδία φάνηκε πως έκανε πιο υγιείς συνολικά τις οικογένειες με καλύτερη ανοχή στο κρύο.

Η viral αθλήτρια που ταΐζει το μωρό της είναι ό, τι πιο empowering κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες