4 μήνες με την Ολίβια: Όσα η νέα μαμά Συνατσάκη παραδέχτηκε πως διαφέρουν από τις προσδοκίες της

4 μήνες με την Ολίβια: Όσα η νέα μαμά Συνατσάκη παραδέχτηκε πως διαφέρουν από τις προσδοκίες της

Πάντα ειλικρινής στη νέα της ζωή ως μαμά, πάντα γεμάτη αλήθειες για τα ωραία και τα δύσκολα του πιο σημαντικού ρόλου της ζωής της! Η Μαίρη Συνατσάκη συμπληρώνει 4 μήνες από τη στιγμή που η Ολίβια μπήκε στη ζωή της και λέει αλήθειες.

«Πρέπει να είσαι η πρώτη ελληνίδα ινφλουένσερ που παραδέχεται αυτές τις αλήθειες και φτάνει πια με την ωραιοποίηση όλων των καταστάσεων, να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους», έγραψε με ειλικρίνεια μια fan της Μαίρης Συνατσάκη ως απάντηση στο reel της νέας μαμάς και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί της.

H Μαίρη μίλησε για τις αλήθειες που βίωσε ως νέα μαμά τους τέσσερις αυτούς μήνες και έγραψε:

«Το Ολιβιάκι έγινε σήμερα 4 μηνών. Αυτές είναι 4 αλήθειες που μου έμαθε αυτό το διάστημα για την καινούργια ζωή.

1. «Είμαι πολύ διαβασμένη, ήθελα πολύ να μου συμβεί όλο αυτό και άρα είμαι έτοιμη να τα αντιμετωπίσω όλα!».

Ούτε καν. Μητρότητα είναι ένας συνδυασμός από ένστικτο, προσπάθεια και πάρα πολλή εκπαίδευση. Καθημερινή, ασταμάτητη εκπαίδευση από το παιδί σου.

2. «Η επιστροφή θα είναι εύκολη!».

Εξαιρετικά πιεστική! Αρχικά σε τι να επιστρέψεις; Τίποτα από την προηγούμενη ζωή σου δεν μπορεί να μείνει το ίδιο. Όλα χτίζονται ξανά σε ολοκαίνουργιες βάσεις.

3. «Θα λατρεύω κάθε στιγμή αυτής της νέας κατάστασης! Το ήθελα πολύ και δεν πρέπει να είμαι αχάριστη».

Το να λατρεύεις το παιδί σου δεν σημαίνει ότι οφείλεις να λατρεύεις κάθε αυπνία, πόνο, πείνα, εξάντληση που έρχονται μαζί με τους πρώτους μήνες της ζωής του. Αυτά τα συναισθήματα δεν σε κάνουν κακό γονέα.

4. «Θα κάνω όλα όσα έκανα τώρα, απλά μαζί με το παιδί».

Ναι αλλά δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Επίσης μπορεί να μη θέλεις πια να κάνεις όλα όσα έκανες μέχρι τώρα. Η δουλειά μπορεί να μην έχει την ίδια προτεραιότητα πια. Κάποιες σχέσεις μπορεί να μην έχουν την ίδια προτεραιότητα πια. Και αυτό είναι εντάξει».

https://www.instagram.com/p/Cqpji3jrOK6

«Πολύ καλά τα λες, μόνο που ο πόνος, η αϋπνία και η εξάντληση δεν περιορίζονται στους πρώτους μήνες μόνο», ήταν ένα από τα πολλά σχόλια στις αλήθειες της νέας μαμάς ενώ το ποστ σχολίασε και η Ιωάννα Παλιοσπύρου και ο Μάριος Μάζαρης, ο Schoolmarius, ο δάσκαλος που αγαπούν όλες οι μαμάδες.

school.JPG

Το όνομα της κόρης της Μαίρης

«Δεν είναι ντροπή»: Η Μαίρη Συνατσάκη δίνει μία χρυσή συμβουλή προς τις νέες μαμάδες

Η Ολίβια Στρατή είναι πλέον τεσσάρων μηνών και ετυμολογικά το όνομά της σημαίνει μερικά πολύ ωραία πράγματα, όπως εξήγησε η Mairi Boo:

«Η Ολίβια μας. Το Ολιβιάκι μας. Η Λίβι. Η Κουκλίβια (όπως την φωνάζει η νονά της η Ντορέττα Παπαδημητρίου). Προέρχεται από το λατινικό oliva "ελιά". Η ελίτσα μας. Αλλά και τη λέξη όλβος που σημαίνει "ευδαιμονία, ευμάρια, πλούτος, ευτυχία, μακαριότητα". Όλα αυτά να έχεις και να εκπέμπεις με την ύπαρξη σου πιτσίνι μου».

Πάντως, το όνομα αυτό έγινε αρχικά δημοφιλές από τον ομώνυμο χαρακτήρα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στη Δωδέκατη Νύχτα, ενώ γιορτάζεται στο τέλος της άνοιξης και συγκεκριμένα στις 29 Μαΐου, όταν και τιμάται η μνήμη του Αγίου Ολβιανού επισκόπου πόλεως Ανέου.

Η Μαίρη Συνατσάκη δεν ονόμασε τυχαία την κόρη της Ολίβια-Η εξήγηση, τα σχόλια & οι διάσημες Ολίβιες