«Δεν είναι ντροπή»: Η Μαίρη Συνατσάκη δίνει μία χρυσή συμβουλή προς τις νέες μαμάδες

«Δεν είναι ντροπή»: Η Μαίρη Συνατσάκη δίνει μία χρυσή συμβουλή προς τις νέες μαμάδες

Από τα σελτεδάκια στα πετσετάκια. Ένα μήνα μετά την γέννηση της κόρης της η Μαίρη Συνατσάκη περιέγραψε την εμπειρία της και έδωσε τις πιο πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές για νέες μαμάδες.

Εδώ και ένα μήνα η κόρη της Μαίρης Συνατσάκη είναι η μόνη της έννοια. Ως νέα μαμά, έχει αγωνίες και άγχος, αλλά πάνω από όλα έχει την καλύτερη οργάνωση. Για αυτό και αποφάσισε να μεταφέρει την εμπειρία της, προς όλες τις νέες μαμάδες ή εκείνες που σε λίγο καιρό θα βιώσουν την μητρότητα όπως και εκείνη.

Και όπως θα έκανε και η Μόνικα στα «Φιλαράκια», ετοίμασε με μεγάλη ακρίβεια και λεπτομέρεια, ένα ολόκληρο φάκελο συμβουλών και πρακτικών εφαρμογών για τις πρώτες μέρες με το νεογέννητο στο σπίτι.

https://www.instagram.com/p/Cm17O4nr_Nl

Τα πρώτα «γενέθλια» της κόρης της και το δώρο στον εαυτό της

Η Μαίρη Συνατσάκη φαίνεται πως προετοιμαζόταν εδώ και μήνες για τον ερχομό της κόρης της. Όχι απλά με το να διαβάζει ή να ρωτά τις φίλες της που ήταν ήδη μαμάδες. Τις περισσότερες συμβουλές τις πήρε και μέσω ειδικών application που την προετοίμασαν για τα πρακτικής φύσεως ζητήματα που θα αντιμετώπιζε, αλλά και από την έρευνα αγοράς που έκανε μόνη της.

H κόρη της Μαίρης Συνατσάκη έγινε ενός μηνός και η περήφανη μαμά αποκάλυψε τι την έσωσε

https://www.instagram.com/p/CmBtlq_rPh8

Και ανάμεσα στα πρώτα ξενύχτια που έχει αυτές τις μέρες με την νεογέννητη, βρήκε τον χρόνο να μας κάνει μία άκρως επιστημονική και αναλυτική περιγραφή των πρακτικών πραγμάτων που χρειάζεται κάθε μωρό και νέα μαμά και να απορρίψει εκείνα που δεν χρειάζονται. Ή είσαι Influencer ή δεν είσαι.

sinatsakisimvoules.JPG

Μας αποκάλυψε καταρχάς ότι η μικρή δεν κοιμάται ακόμη στο λίκνο της ή στο κρεβάτι της αλλά σε ένα ειδικό βολικό μικρό στρωματάκι, μία φωλίτσα, όπως την περιέγραψε. Και ψήφισε ως τα πιο απαραίτητα πράγματα που χρειάζεται μία μαμά, την αλλαξιέρα και τα...πετσετάκια: «Πάρτε καμιά 15αριά πετσετάκια, αυτά που θα βάζετε πάνω σας όταν θα έχετε το μωρό, είναι πολύ βολικά. Και σελτεδάκια. Πάρτε δέκα, πάρτε δεκαπέντε, θα σας χρειαστούν».

Η Μαίρη εξομολογήθηκε πως έκανε ένα δώρο στον εαυτό της, αγοράζοντας μία πολυθρόνα θηλασμού για να αισθάνεται άνετα εκείνη και το μωρό της και έδωσε μία πολύ χρήσιμη συμβουλή προς τις μαμάδες. Κυρίως για τα δώρα που θα τους κάνουν συγγενείς και φίλοι: «Αφήστε ως δώρα τα λούτρινα, τα φορμάκια. Ζητήστε ένα στεγνωτήριο. Let's normalize. Nα ζητάμε πράγματα στους δικούς μας ανθρώπους, τα οποία χρειαζόμαστε. Δεν είναι ντροπή».