Οδηγός αγοράς: Όλα τα απαραίτητα για την προίκα του μωρού σου αν είσαι νέα μαμά

Οδηγός αγοράς: Όλα τα απαραίτητα για την προίκα του μωρού σου αν είσαι νέα μαμά

Photo: Unsplash

Είσαι έγκυος ή ψάχνεις δωράκι για νεογέννητο; Έχουμε τις καλύτερες επιλογές της αγοράς.

Όταν περιμένουμε το πρώτο μας παιδάκι, δηλαδή γινόμαστε μανούλες για πρώτη φορά, τότε πρέπει να κάνουμε και τη σωστή προετοιμασία. Πάντα φυσικά χωρίς άγχος και πανικό, αλλά με τη σωστή καθοδήγηση. Γιατί εκτός από το ίδιο το τεράστιο γεγονός ότι γινόμαστε γονείς, πρέπει να βάλουμε και μία τάξη στο παιδικό δωμάτιο, που θα καλωσορίσει το μωράκι μας. Εκτός από τα έπιπλα, που στήνονται συνήθως πρώτα στο παιδικό δωμάτιο, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι και η προίκα ενός νεογέννητου. Η γνωστή προίκα των μωρών, για την οποία σου έχουν σίγουρα μιλήσει άλλες μανούλες πιο έμπειρες και πρέπει να έχει συμπληρωθεί στην πλειοψηφία της μέχρι να έρθει στον κόσμο το νέο μέλος της οικογένειάς μας.

baby_room-(4).jpg

Photo: Unsplash

Τι εννοούμε, λοιπόν, με τον όρο «προίκα»; Είναι όλα εκείνα τα λευκά είδη, που είναι απαραίτητα για τους πρώτους μήνες του μωρού στο σπίτι, αλλά και τα πρώτα ρουχαλάκια και αξεσουάρ ενός βρέφους. Οπότε τα φορμάκια και τα καλτσάκια είναι όπως καταλαβαίνεις τα πρώτα δύο απαραίτητα στοιχεία της λίστας σου, στα οποία πρέπει να βάλεις check. Προμηθεύσου αρκετές αλλαξιές, που θα μπορείς να φοράς εναλλάξ στο μικρό σου.

baby_room-(1).jpg

Photo: Unsplash

Ένα επίσης πολύ σημαντικό κομμάτι είναι και τα λευκά είδη. Τα σεντονάκια, τα σελτεδάκια και το πάπλωμα που θα χρειαστείς για την κούνια, αλλά και κάποια κουβερτάκια για το σπίτι, αλλά και τις βόλτες με το καρότσι σας. Η καλή ποιότητα και η απαλή υφή είναι σίγουρα προτεραιότητα εδώ. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα μπουρνουζάκια ή τις πετσέτες που θα επιλέξεις για τα πρώτα μπανάκια του μωρού σου. Οι μπουρνουζοπετσέτες με τις μικρές κουκούλες, που καλύπτουν και στεγνώνουν το κεφαλάκι είναι ιδανικές για τους πρώτους μήνες. Μπορείς, φυσικά, να πάρεις και κάποια πρώτα παιχνιδάκια, τα κουκλάκια αγκαλιάς δηλαδή, προσέχοντας πάντα τα υλικά κατασκευής τους και την ποιότητα.

Τι δεν λένε σε μια μαμά για τη μητρότητα

Εμείς έχουμε μια μικρή λίστα με τις δικές μας αγαπημένες αγορές για νεογέννητα, που αξίζει να δεις και να πάρεις ιδέες και για την προίκα του δικού σου μωρού.

Οι πιο χαριτωμένες επιλογές για την προίκα του μωρού σου:

Δες ολόκληρο το αφιέρωμα εδώ