5 χαρακτηριστικά που κάνουν τις μαμάδες ξεχωριστές

Πατούλια Κατερίνα
5 χαρακτηριστικά που κάνουν τις μαμάδες ξεχωριστές

Πώς ξεχωρίζεις μια καλή μητέρα; Ποια είναι τα στοιχεία που έχει και που μπορείς κι εσύ να υιοθετήσεις στη σχέση με τα παιδιά σου.

Ποια είναι τελικά τα στοιχεία που ξεχωρίζουν τις καλές μητέρες; Ο θηλασμός πάση θυσία; Το να μαγειρεύεις κάθε μέρα και να μην δίνεις φαγητό απ' έξω;

Ή μήπως οι καλές μητέρες ξεχωρίζουν από άλλα στοιχεία; Ας μοιραστούμε μαζί σου κάποιες τέτοιες σκέψεις για καλές μαμάδες και τα χαρακτηριστικά που τις διακρίνουν.

Οι καλές μητέρες έχουν χιούμορ:

Η καλή μητέρα δεν είναι απαραίτητα η μητέρα χωρίς χιούμορ. Τα παιδιά σου πρέπει να βλέπουν πως διαθέτεις χιούμορ και πως με το χιούμορ αυτό μπορείς να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε αναποδιά. Αντίθετα, το να φωνάζεις, γκρινιάζεις και επιπλήττεις διαρκώς τα παιδιά, δεν σε κάνει αυστηρή μητέρα αλλά απρόσιτη. Θυμήσου, είναι διαφορετικό πράγμα το χιούμορ και διαφορετικό το να είσαι τόσο χαλαρή και χωρίς όρια στα παιδιά.

Οι καλές μητέρες φέρονται με σεβασμό στον πατέρα των παιδιών τους:

Αν είσαι αρκετά τυχερή να έχεις έναν ευτυχισμένο γάμο, δείξε στα παιδιά σου πόσο μεγάλη ευλογία είναι να έχουν αυτόν τον πατέρα καθημερινά. Το παράδειγμα που παίρνουν τα παιδιά από το σπίτι, αποτελεί το ζυμάρι για τη μελλοντική τους συμπεριφορά σε μια σχέση και αυτό που θέλεις είναι να φέρονται κι αυτά στη σχέση τους όπως κι εσείς: με σεβασμό.

mom.jpg

Οι καλές μητέρες κάνουν λάθη:

Λέμε στα παιδιά μας πως τα λάθη είναι μέσα στη ζωή, πως πρέπει να προσπαθούμε να τα διορθώσουμε και πως η αποτυχία είναι το πρώτο βήμα για την επιτυχία. Κι όμως, τη στιγμή που θα κάψεις τα κουλουράκια στο φούρνο, τα παιδιά σου σε βλέπουν έξαλλη. Οι καλές μητέρες, δίνουν στον εαυτό τους την άδεια να κάνουν λάθη. Οι καλές μαμάδες δεν είναι τέλειες αλλά μπορούν να αναγνωρίζουν πως ένα λάθος δεν θα τις καταστρέψει.

Οι καλές μητέρες λένε πως κάνουν λάθος:

Πολλές φορές ζητάμε από τα παιδιά μας να μετανοήσουν και να ζητήσουν συγνώμη για κάποια σκανδαλιά τους αλλά την ίδια στιγμή εμείς οι ίδιες δεν ζητάμε ποτέ συγνώμη. Μάθε να λες συγνώμη στα παιδιά. Άλλωστε, το να παραδέχεσαι το λάθος σου και να λες συγνώμη, είναι αυτό που θέλεις να ακολουθήσουν ως παράδειγμα και τα παιδιά σου.

Οι καλές μητέρες φροντίζουν τον εαυτό τους:

Πολλές φορές, οι μητέρες βάζουν τους εαυτούς τους τελευταίους μετά τα παιδιά, το σύντροφο, τη δουλειά, το νοικοκυριό, τις υποχρεώσεις. Έτσι, καταλήγουμε να έχουμε μητέρες που κάνουν πολλά αλλά είναι δυστυχισμένες τελικά. Γι΄αυτό μην ξεχνάς, να βρίσκεις έστω μισή ώρα κάθε μέρα για σένα, για να πας στο γυμναστήριο ή να δεις τις κολλητές σου. Ταυτόχρονα, θυμήσου να είσαι περήφανη για εσένα. Πρώτη, οφείλεις εσύ να δείξεις στα παιδιά σου πόσο υπερήφανη είσαι για τα δικά σου κατορθώματα, δίνοντας το ιδανικό παράδειγμα προς μίμηση.

5 φορές που εκτίμησα περισσότερο τη μαμά μου από τότε που απέκτησα παιδιά!