Αυτό το εκπληκτικό σνακ στην εγκυμοσύνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αλλεργίας του μωρού σου

Αυτό το εκπληκτικό σνακ στην εγκυμοσύνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αλλεργίας του μωρού σου

Αυτή είναι μια από τις πρώτες μελέτες που συνδέει άμεσα την κατανάλωση αβοκάντο με τον χαμηλότερο κίνδυνο τροφικών αλλεργιών στα βρέφη και θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που σκεφτόμαστε για την προγεννητική διατροφή.

Να και μια μεγάλη είδηση για όλες τις έγκυες μαμάδες to be. Αν έχεις λαχτάρα για αβοκάντο, δεν τροφοδοτείς μόνο το σώμα σας με καλά λιπαρά αλλά μπορεί επίσης να ενισχύεις το ανοσοποιητικό του μωρού σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, χάρη σε αυτό το ισχυρό θρεπτικό συστατικό.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Pediatric Research διαπίστωσε ότι η κατανάλωση αβοκάντο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών στα τρόφιμα που μπορεί να εμφανίσει ένα μωρό μέχρι την ηλικία του ενός έτους. Και όχι, δεν πρόκειται για κάποια τάση ευεξίας μιας και το γεγονός υποστηρίζεται από μια μεγάλης κλίμακας μελέτη με 2.272 έγκυες συμμετέχουσες.

Πώς να ωριμάσεις ένα αβοκάντο γρήγορα (και ένας μύθος που πρέπει να ξεχάσεις)

Γιατί το αβοκάντο είναι καλό για εσένα;

5 tips για να καλλιεργήσεις εύκολα τα δικά σου αβοκάντο στην κουζίνα σου

Τι διαπίστωσε η μελέτη

Οι έγκυες συμμετέχουσες που κατανάλωναν οποιαδήποτε ποσότητα αβοκάντο κατά τη διάρκεια του πρώτου ή του τρίτου τριμήνου της εγκυμοσύνης τους είχαν 43,6% λιγότερες πιθανότητες να αναφέρουν τροφικές αλλεργίες στο πρώτο έτος της ζωής του παιδιού τους. Αυτά τα ευρήματα ισχύουν ακόμη και μετά την προσαρμογή για παράγοντες του τρόπου ζωής και της υγείας, όπως το κάπνισμα, η ποιότητα της διατροφής, ο ΔΜΣ και ο θηλασμός.

Αυτή είναι μια από τις πρώτες μελέτες που συνδέει άμεσα την κατανάλωση αβοκάντο με τον χαμηλότερο κίνδυνο τροφικών αλλεργιών στα βρέφη και θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που σκεφτόμαστε για την προγεννητική διατροφή.

«Το πιθανό όφελος του αβοκάντο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να εξηγηθεί από διάφορους μηχανισμούς σε επίπεδο θρεπτικών συστατικών», έγραψαν οι ερευνητές.

avocado1.jpg

Πώς μπορεί το αβοκάντο να βοηθήσει στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών;

Γνωρίζουμε ότι η διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στην ανάπτυξη του μωρού. Αυτή η έννοια, που ονομάζεται «έκθεση της μητέρας», υποδηλώνει ότι τα θρεπτικά συστατικά της διατροφής μας συμβάλλουν στη διαμόρφωση του εντερικού μικροβιώματος και του ανοσοποιητικού του μωρού, ακόμη και πριν από τη γέννηση.

Το αβοκάντο περιέχει ένα μοναδικό τρίο θρεπτικών συστατικών που μπορεί να συνεργάζονται για τη μείωση του κινδύνου τροφικών αλλεργιών:

Αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Ε και ο ψευδάργυρος:

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης. Η υψηλή πρόσληψη αντιοξειδωτικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο αλλεργιών στα παιδιά.

Διαιτητικές ίνες:

Ένα αβοκάντο περιέχει πάνω από 9 γραμμάρια ινών, κάτι που είναι εξαιρετικό τόσο για την πέψη όσο και για το ανοσοποιητικό σύστημα. Σύμφωνα με το Harvard T.H. Chan School of Public Health, οι ίνες βοηθούν στη θρέψη των ωφέλιμων βακτηρίων του εντέρου, οδηγώντας στην παραγωγή λιπαρών οξέων, μορίων που πιστεύεται ότι μειώνουν τη φλεγμονή και προστατεύουν από αλλεργικές αντιδράσεις αργότερα στη ζωή.

Πώς βοηθά

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα αντιοξειδωτικά του αβοκάντο (όπως η βιταμίνη Ε και ο ψευδάργυρος), οι διαιτητικές ίνες και τα υγιή λίπη μπορεί να βοηθούν στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος του εμβρύου και στη μείωση της φλεγμονής, θέτοντας τα θεμέλια για την πρόληψη των αλλεργιών. Οι ίνες υποστηρίζουν τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου που παράγουν λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας, τα οποία μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο αλλεργιών.

Οι τροφικές αλλεργίες αυξάνονται, δεν είναι απλώς ενοχλητικές, αλλά μπορεί να είναι και απειλητικές για τη ζωή.

Οι τροφικές αλλεργίες στα παιδιά αυξήθηκαν κατά 50% μεταξύ 1997 και 2011 και σήμερα, 2 στα 5 παιδιά μεταφέρονται κάθε χρόνο στα επείγοντα λόγω αλλεργικών αντιδράσεων.

Ενώ, πολλές στρατηγικές πρόληψης των αλλεργιών επικεντρώνονται στην εισαγωγή αλλεργιογόνων τροφίμων νωρίς στην παιδική ηλικία (όπως τα φιστίκια ή τα αυγά), αυτή η έρευνα υποδηλώνει ότι ίσως πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας, επειδή η πρόληψη μπορεί να ξεκινήσει ακόμη νωρίτερα: στη μήτρα.

Λοιπόν, πρέπει να τρως περισσότερο αβοκάντο;

Εάν είσαι έγκυος και το αβοκάντο σου αρέσει, δεν υπάρχει κανένα μειονέκτημα στο να το προσθέσεις στη διατροφή σου μιας και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, φυσικά χαμηλό σε ζάχαρη και πλούσιο σε φολικό οξύ, μια άλλη βιταμίνη ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εμβρύου. Φυσικά, συμβουλέψου πάντα τον γιατρό σου πριν κάνεις οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή στη διατροφή σου.

Νόστιμοι τρόποι για να προσθέσεις περισσότερο αβοκάντο στη διατροφή σου

  • Τοστ με αβοκάντο και μια πρέζα σπόρους κάνναβης ή νιφάδες τσίλι
  • Πράσινα smoothies με αβοκάντο, σπανάκι, μπανάνα και γιαούρτι
  • Γεμιστά μισά αβοκάντο με ρεβίθια ή σαλάτα τόνου
  • Μους σοκολάτας με αβοκάντο

Αν και χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να επιβεβαιωθεί η σχέση μεταξύ του αβοκάντο και της πρόληψης των τροφικών αλλεργιών, αυτή η μελέτη προσθέτει ένα ακόμη στοιχείο στο ότι η διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία του παιδιού σου.