Μάθετε τις 5 πιο επικίνδυνες τροφές για την υγεία του σκύλου σας

Ερμιόνη Σαρρή
Μάθετε τις 5 πιο επικίνδυνες τροφές για την υγεία του σκύλου σας

Και τέρμα το άγχος

Μήπως έχετε την κακή συνήθεια να ταïζετε τον τετράποδο φίλο σας από το πιάτο σας ή γενικώς να του δίνετε ό,τι τρώτε και εσείς; Μήπως τελικά του κάνετε περισσότερο κακό απ΄ ότι νομίζετε; Μάθετε από ποιες τροφές πρέπει να τον κρατήσετε... μακριά και αποφύγετε κάθε δυσάρεστη έκπληξη με την υγεία του.


1.Σοκολάτα: Μπορεί να είναι γευστικότατη και να σας δίνει ενέργεια αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για το σκυλάκι σας. Η σοκολάτα περιέχει καφεΐνη και θεοβρωμίνη που πολύ γρήγορα μπορούν να του προκαλέσουν αδιαθεσία ( εμετός, διάρροια κ.α.).

2.Ροφήματα: Προτιμήστε να το δροσίζετε μόνο με νεράκι καθώς ροφήματα όπως το τσάι, ο καφές, η σόδα και τα αναψυκτικά θα το αναστατώσουν! Ένα μπολ με δροσερό νερό θα το ικανοποιήσει απόλυτα.

3.Ζύμη από ψωμί: Αν συνηθίζετε να ζυμώνετε το δικό σας σπιτικό ψωμί πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές με την καθαριότητα. Ένα κομματάκι ωμής ζύμης που πιθανότατα μπορεί να δοκιμάσει το σκυλάκι σας από το πάτωμα, θα του δημιουργήσει έντονες ενοχλήσεις στην κοιλιά του.

4.Κόκαλα: Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι το ροκάνισμά τους αποτελεί την αγαπημένη του συνήθεια, απλά δείξτε κάποια προσοχή. Κρατήστε τα κόκαλα (και ειδικά αυτά του κοτόπουλου) μακριά από αυτό, καθώς είναι επικίνδυνο να πνιγεί. Μπορεί επίσης, κάποιο κομματάκι να σπάσει και να του δημιουργήσει εσωτερική αιμορραγία.

5.Αλκοόλ: Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή, όταν στο χώρο κυκλοφορούν οινοπνευματώδη ποτά. Ο μικρός σας φίλος μπορεί άθελά του να δοκιμάσει μία μικρή ποσότητα αλκοόλ που έπεσε στο πάτωμα και αργά ή γρήγορα να χάσει την όρεξή του!

Διαβάστε ακόμα:

Ούτε που τα φαντάζεστε: 5 επικίνδυνα, για το κατοικίδιό σας, πράγματα!