4 αγαπημένες μας συνήθειες που τα κατοικίδιά μας...μισούν!

Ερμιόνη Σαρρή
4 αγαπημένες μας συνήθειες που τα κατοικίδιά μας...μισούν!

Γιατί πρέπει να φροντίζουμε σωστά τους πιο πιστούς μας φίλους

Είναι η αγαπημένη μας παρέα εντός και εκτός του σπιτιού. Μπορεί να μην έχουν φωνή για να μας μιλήσουν, αλλά αυτό δεν τους στερεί το δικαίωμα για μία υπέροχη ζωή. Στηρίζονται πάνω μας, μας αγαπάνε και απλά ζητάνε την αγάπη και τη φροντίδα μας. Μας αγαπούν και τις όμορφες και τις άσχημες ημέρες του χρόνου και έχουν το δικό τους τρόπο για να μας το δείχνουν.

Και εμείς όμως κάνουμε τα πάντα για να μην τους λείψει τίποτα. Φροντίζουμε να είναι πάντα... χορτάτα, καθαρά και χαρούμενα. Είναι όμως όλες οι αγαπημένες μας συνήθειες και δικιές τους; Και όμως όχι. Εμείς λατρεύουμε να κάνουμε μερικά πράγματα για αυτά ενώ αντίθετα εκείνα τα... απεχθάνονται.

Δείτε ποια είναι και από σήμερα κιόλας, αλλάξτε τα:

Τα ταΐζουμε με ό,τι έχει μείνει στο τραπέζι: Ολοκληρώνουμε το γεύμα μας και το πρώτο που κάνουμε είναι να μαζεύουμε τα... αποφάγια μας. Το κουταβάκι μας ή η γάτα μας είναι πάντα ο τυχερός που θα φάει ό,τι δεν άρεσε σε εμάς. Πρέπει να σκεφτούμε, ότι δεν είναι όλες οι τροφές κατάλληλες για το μικρό μας φίλο και ίσως να του προκαλέσουμε κάποια δυσφορία αν, για παράδειγμα, του δώσουμε κάτι με σκόρδο ή κρεμμύδι.

Τα χτενίζουμε διαρκώς: Μπορεί τα δικά μας μαλλιά να θέλουν κάθε πρωί βούρτσισμα για να καταφέρουμε να βγούμε έξω στον κόσμο- μαζί με εμένα ξυπνάει και η ζούγκλα- αλλά αυτό δεν ισχύει και για τους τετράποδους φίλους μας. Η τρίχα τους χρειάζεται μόνο μία φορά την εβδομάδα περιποίηση και χτένισμα, αλλιώς μπορεί να ερεθίσουμε το δέρμα τους. Το ίδιο ισχύει βέβαια και με το μπάνιο τους. Μπορεί στο μυαλό σας να φέρεται σαν ένας μικρός άνθρωπος, αλλά οι συγκεκριμένες τους ανάγκες διαφέρουν πολύ από αυτές του ανθρώπινου είδους.

dog dalmation being brushed

Χαϊδεύουμε την κοιλιά της γάτας: Τη βλέπουμε ξαπλωμένη ανάσκελα και πιστεύουμε πως θέλει... χάδια. Αυτή όμως προσπαθεί να μας σταματήσει με τις κινήσεις της και τα νύχια της καθώς το συγκεκριμένο σημείο του σώματός της είναι πολύ... ευαίσθητο. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να βρούμε ένα άλλο σημείο για να της δείχνουμε την αγάπη μας και φυσικά να σταματήσουμε να την τρίβουμε με τα παπούτσια μας. Είδατε πώς σας ξέρουμε, όλοι άλλωστε το ίδιο κάνουμε.

Τα αγκαλιάζουμε πολύ σφιχτά: Είμαστε αγκαλίτσες και δεν το κρύβουμε. Μπορεί ο σύντροφός μας να το λατρεύει και να του δείχνουμε πόσο πολύ τον αγαπάμε, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για το κουτάβι μας. Η ασφυκτική αγκαλιά του προκαλεί φόβο- και εμείς σοκαριστήκαμε όταν το διαβάσαμε- και τρόμο. Μάλιστα έρευνες έχουν αποδείξει πως το 18% των επιθέσεων σε ανθρώπους οφείλεται σε μία... αγκαλιά. Δεν εννοούμε να σταματήσετε να τους δείχνετε την αγάπη σας, απλώς δείτε το λίγο πιο... χαλαρά. Θα το εκτιμούσαν δεόντως.

1363621215 blonde-dog-girl-hug-true-love-favim.com-64215

Διαβάστε ακόμα:

Τα είδαμε και μας ενθουσίασαν! 5 σπιτάκια σκυλιών πραγματικό... όνειρο

Μάθετε τις 5 πιο επικίνδυνες τροφές για την υγεία του σκύλου σας