Βιβλιοθήκη αποκλειστικά για γάτες

Βιβλιοθήκη αποκλειστικά για γάτες

Ένα έπιπλο που θα στεγάσει τόσο τα βιβλία, όσο και τη γάτα σας.

Οι γάτες λατρεύουν να σκαρφαλώνουν και να τρυπώνουν στα πιο παράξενα μέρη του σπιτιού, αυτό είναι γνωστό. Για να μην παιδεύεται άσκοπα όμως η τετράποδη τριχόμπαλά σας, αλλά και για να μην σπάνε τα νεύρα σας από τις ζημιές που προκαλεί κάθε φορά που το παίζει εξερευνητής, η Cat Library είναι μάλλον αυτό που έχετε ανάγκη.

Ο Βέλγος designer Corentin Dombrecht φαίνεται πως έδωσε μεγάλη προσοχή στις συνήθειες και τη συμπεριφορά των γατιών και αποτέλεσμα αυτής της έρευνάς του ήταν αυτή η σπονδυλωτή βιβλιοθήκη που εξυπηρετεί τόσο στην τοποθέτηση βιβλίων όσο και στην στέγαση της γάτας σας. Η κατασκευή της Cat Library αποτελείται από τρία κομμάτια, το οποία αναλόγως με το πώς θα τα ενώσετε, σχηματίζουν μικρές σκάλες που βοηθάνε την γάτα να σκαρφαλώσει μέχρι την κορυφή της βιβλιοθήκης, όπου βρίσκεται ένα ενσωματωμένο κρεβάτι ειδικά για αυτήν. Τα σκαλιά μπορούν να τοποθετηθούν είτε στο μπροστινό μέρος της βιβλιοθήκης είτε στο πίσω, κρυμμένα από τα βιβλία, ενώ το κρεβάτι της γάτας μπορεί να είναι βυθισμένο στο ξύλο ή να προεξέχει από αυτό. Σε κάθε περίπτωση, η όλη ιδέα είναι σίγουρο πως θα λύσει πολλά προβλήματα μέσα στο σπίτι, τόσο για εσάς όσο και για την γάτα σας.

Δυστυχώς η Cat Library αποτελεί προς το παρόν ένα design project που δεν είναι διαθέσιμο προς πώληση, μπορούμε να ελπίζουμε όμως σε άμεση μελλοντική παραγωγή της. Τέτοιες ιδέες είναι κρίμα να πηγαίνουν χαμένες –σίγουρα και οι γάτες όλου του κόσμου συμφωνούν μαζί μας.

Δείτε το video παρουσίασης της Cat Library παρακάτω.