Πώς θα προστατέψεις τον σκύλο σου τις ημέρες του καύσωνα;

Ερμιόνη Σαρρή
Πώς θα προστατέψεις τον σκύλο σου τις ημέρες του καύσωνα;

Να θυμάσαι ότι ζεσταίνεται απίστευτα και πιο πολύ από εμάς!

Λατρεύουμε το καλοκαίρι αλλά όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει στα ύψη δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Και αν αισθανόμαστε εμείς ένα ‘’σβήσιμο’’ σκέψου τι γίνεται στο σώμα ενός σκύλου. Τρίχωμα και ζέστη δεν πάνε μαζί για αυτό δες τι πρέπει να κάνεις τις ημέρες που το θερμόμετρο δείχνει... 40αρια (ή και λιγότερο).

1. Φρόντισε να τον πηγαίνεις βόλτα είτε πρωί πρωί (ναι, γύρω στις 7:00, 8:00), είτε μόλις πέσει ο ήλιος. Οι βραδινές βόλτες είναι άλλωστε και οι καλύτερες.

2. Μην το αφήνεις να...λαχανιάζει: Με λίγα λόγια, απόφυγε τα πολλά παιχνίδια όταν η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή.

3. Ενυδάτωσέ τον: Πρέπει πάντα κοντά του να υπάρχει ένα πιατάκι με δροσερό νερό για να μπορεί να δροσίζεται κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

4. Χάρισέ του μία πετσέτα: Μπορείς να βρέξεις μία πετσέτα και να τον αφήσεις να ξαπλώσει πάνω της ώστε να δροσιστεί. Να θυμάσαι πως όσο πιο σκουρόχρωμη είναι η τρίχα του, τόσο πιο ‘’οδυνηρή’’ είναι για εκείνον η ζέστη.

5. Μην το αφήνεις ποτέ κλειδωμένο μέσα στο αυτοκίνητο: Αν συνηθίζεις να τον παίρνεις μαζί σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, να θυμάσαι πως δεν πρέπει να μείνει ούτε 5 λεπτά σε αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα και πόρτες.

6. Πήγαινέ τον στη θάλασσα: Υπάρχουν πια πάρα πολλές παραλίες που τα σκυλιά μπορούν να απολαύσουν τις βουτιές τους. Εκμεταλλεύσου κάποιο ελεύθερο απόγευμα και πηγαίνετε μαζί στην παραλία.

4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν πας με το σκυλάκι σου στην παραλία

tumblr nreaven48J1t9k3o5o1 500 f3913