Καλεσμένοι στο σπίτι και σκύλος. Εσύ γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις;

Ερμιόνη Σαρρή
Καλεσμένοι στο σπίτι και σκύλος. Εσύ γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις;

Οι γιορτές ήρθαν και ακόμα και αν δεν γιορτάζεις, όλο και κάποιο σουαρέ θα κανονίσεις στο σπίτι. Φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι θα χτυπήσουν το κουδούνι και τότε ο αγαπημένος σου σκύλος θα έρθει αντιμέτωπος με την πολυκοσμία. Και τώρα τι γίνεται;

O σκύλος ενδέχεται να στρεσαριστεί παρακολουθώντας τους, οπότε καλό θα ήταν να του έχουμε ετοιμάσει έναν ειδικό, προσωπικό χώρο, στον οποίο θα μπορεί να πηγαίνει και να ηρεμεί. Ιδανική λύση σε αυτήν την περίπτωση είναι και η τοποθέτηση ενός στρώματος ή κρεβατιού σκύλου το οποίο θα αποτελέσει ιδανικό προορισμό ηρεμίας και χαλάρωσης για το ζώο. Κάτι παρόμοιο θα πρέπει να γίνει ακόμα και αν χρειαστεί να ταξιδέψεις για έναν χειμερινό προορισμό. Επίσης, σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη για το ιδανικό κλουβί μεταφοράς, όπως και σωστής προετοιμασίας του ζώου για ένα ταξίδι (διαχείριση του φαγητού, φάρμακα κατά του στρες της μεταφοράς κ.α.).

Και φυσικά καλό θα ήταν να προσφερθούν και δώρα στον σκύλο, λόγω ημερών! Παρακολουθώντας την εξέλιξη των γιορτών σίγουρα θα απογοητευτεί εάν δει ότι είναι ο μόνος που δεν έλαβε κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό την περίοδο αυτή.

Όμορφα δώρα Χριστουγέννων είναι αυτά που είναι απολύτως προσωπικά για τον σκύλο, όπως ένα μπολ φαγητού με το όνομα του. Επίσης ρουχαλάκια για τις κρύες μέρες του χειμώνα είναι ένα δώρο που μπορεί να κάνει τον τετράποδο φίλο σου να νιώσει πολύ ξεχωριστός! Ακόμα υπάρχουν πολλά παιχνιδάκια τα οποία θα μπορούσαν να τον απασχολήσουν και να του προσφέρουν χαρά σαν τις λιχουδιές οι οποίες προσδίδουν και χριστουγεννιάτικο κλίμα!

Οι γιορτές είναι μία παράξενη περίοδος για τους σκύλους που περνούν αρκετό χρόνο μέσα στο σπίτι. Εάν γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για αυτούς, τότε μπορούν να είναι μία αξέχαστη οικογενειακή στιγμή!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον εκπαιδευτή Χρήστο Φραντζολά από το Dogit για τις συμβουλές του