Πώς να προστατέψεις το κατοικίδιο σου από το κρύο;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πώς να προστατέψεις το κατοικίδιο σου από το κρύο;

3 τρόποι που θα σε βοηθήσουν.

Παρά το τρίχωμά τους, τα ζώα δεν έχουν ανοσία στο κρύο τον χειμώνα, οπότε όταν πέφτει η θερμοκρασία μην τα αφήνεις να κοιμούνται έξω. Μην τα αφήνεις στο κρύο χωρίς επίβλεψη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί το θερμόμετρο να δείχνει μια ανεκτή θερμοκρασία, όμως έχε στο νου σου, πως αν φυσάει αέρας, τότε οι συνθήκες γίνονται ακόμη πιο ψυχρές και έντονες.

Πώς μπορείς λοιπόν να διατηρήσεις ζεστό το κατοικίδιό σου και να το προστατέψεις από το κρύο; Σου έχουμε 3 συμβουλές.

Φρόντισε το τρίχωμά τους να είναι υγιές και στεγνό

Χτένισε τον μαλλιαρό σου φίλο σε τακτική βάση. Ένα καλά περιποιημένο τρίχωμα θα παρέχει αποτελεσματικότερη μόνωση και προστασία από το κρύο. Αν το κατοικίδιό σου έχει κοντό τρίχωμα, σκέψου να του βάλεις ένα πουλοβεράκι, σίγουρα θα σε ευγνωμονεί.

Όταν το τρίχωμα του κατοικίδιου σου βραχεί, η γούνα χάνει μεγάλο μέρος της μονωτικής της ικανότητας. Γι’ αυτό ποτέ μα ποτέ μην το βγάζεις βόλτα μετά το μπάνιο, εκτός και αν η γούνα του έχει στεγνώσει τελείως.

Περιόρισε τις εξωτερικές βόλτες

Όταν κάνει κρύο δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις μαζί σου έξω το κατοικίδιο σου, επειδή θέλεις να πας μέχρι το περίπτερο. Επειδή εσύ έχεις φορέσει δύο μπλούζες και μπουφάν και είσαι εντάξει, δεν σημαίνει πως ισχύει το ίδιο και για το κατοικίδιό σου. Μάθε πως η μύτη τους, τα αυτιά τους, η ουρά τους και τα δάχτυλά τους, είναι τα πιο ευαίσθητα σημεία στις κρύες θερμοκρασίες.

Κάνε τις απαραίτητες εξετάσεις

Όπως κι εσύ, έτσι και το κατοικίδιο σου χρειάζεται να κάνει κάθε χρόνο τις απαραίτητες εξετάσεις για να ελέγχεις την υγεία του. Εάν φέτος αμέλησες να του κάνεις τις εξετάσεις και τώρα που κάνει κρύο σκέφτεσαι να το βγάζεις βόλτες, κάνε τις λίγο πριν τις ξεκινήσετε. Χρόνιες ιατρικές παθήσεις όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις, οι ορμονικές παθήσεις και τα προβλήματα των νεφρών μπορούν να κάνουν ένα κατοικίδιο λιγότερο ανεκτικό στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Φρόντισε να κάνεις λοιπόν αυτά, και αν θες μπορείς να ακολουθήσεις και αυτά τα tips εδώ για περισσότερη ασφάλεια.