Μήπως η γάτα σου σε αγνοεί; 3 λόγοι που μπορεί να συμβαίνει αυτό

Νατάσσα Σχοινά
Μήπως η γάτα σου σε αγνοεί; 3 λόγοι που μπορεί να συμβαίνει αυτό

Τι μπορεί να δείχνει αυτό για το αγαπημένο σου κατοικίδιο.

Τη φωνάζεις να έρθει, είναι σα να μην άκουσε ποτέ παρά το ότι γύρισε και σε κοίταξε. Πας κοντά της να ασχοληθείς και να παίξετε και είναι λες και αποτελείς τον ενοχλητικό της παρέας. Όχι, δεν έχει κάποιο θέμα η δική σου η γάτα ούτε γενικά ούτε μαζί σου. Για την ακρίβεια, αν σου φαίνεται ότι σε αγνοεί, μπορεί να αποτελεί κι ένα καλό σημάδι για την ψυχολογία της.

Ποια είναι τα πιθανά σενάρια:

  1. Έτσι είναι οι γάτες. Οι γάτες, σε αντίθεση με τους ανθρώπους και άλλα κατοικίδια που απολαμβάνουν τις αγκαλιές, τα φιλιά και τη διαρκή επαφή ο ένας με τον άλλον, δεν έχουν την ανάγκη για τέτοιου είδους συναναστροφές. Δε νιώθουν την ανάγκη να σου δείχνουν συνέχεια πόσο σε αγαπάνε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ισχύει. Μπορεί να μην έχουν διάθεση.
  2. Είναι χαλαρή. Αν φωνάζεις τη γάτα σου και δεν κάνει την παραμικρή κίνηση να έρθει εκεί που είσαι, μπορεί απλώς να έχει βολευτεί στο σημείο που βρίσκεται και να μη βρίσκει τον λόγο να χάσει τη βολή της. Ακριβώς επειδή σε βλέπει και σαν ένα είδος γονιού, μπορεί να θεωρεί ότι τη φωνάζεις επειδή είσαι υπερπροστατευτική και να μη σου δίνει σημασία.
  3. Είναι αγχωμένη. Καθώς οι γάτες έχουν πολύ καλή μνήμη, στην περίπτωση που είχαν κάποια τραυματική εμπειρία στο παρελθόν, όπως κάποιος να τους φώναξε, να τις κυνήγησε ή οτιδήποτε άλλο τους προκάλεσε φόβο, μπορεί να μην έχει μεγάλη εμπιστοσύνη, όχι σε εσένα, στο ανθρώπινο είδος γενικά -και παράλογες δεν τις λες. Αυτή το ενδεχόμενο συμβαίνει συνήθως σε γάτες τον πρώτο καιρό που έχουν υιοθετηθεί.