Τα κατοικίδια κάνουν καλό στην υγεία σου! Αυτά είναι τα 3 πιο σημαντικά οφέλη

Νατάσσα Σχοινά
Τα κατοικίδια κάνουν καλό στην υγεία σου! Αυτά είναι τα 3 πιο σημαντικά οφέλη

Γιατί δεν είναι μόνο η χαρά που σου δίνουν.

Όταν υιοθετείς ένα ζωάκι, ξέρεις ότι εκείνη τη στιγμή έχεις προσθέσει άλλο ένα μέλος στην οικογένειά σου. Είναι ένα πλάσμα που θα σου δώσει απλόχερα την αγάπη του, χωρίς να ζητάει ανταλλάγματα, που θα σου κρατήσει παρέα και με το οποίο θα μοιραστείτε ατελείωτες ώρες παιχνιδιού κι αγάπης. Ακόμα και μόνη σου να μένεις στο σπίτι, δεν υπάρχει περίπτωση να το αισθανθείς όταν το κατοικίδιό σου βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Ωστόσο, πέρα από τη χαρά και την ευχαρίστηση, το να έχεις ένα κατοικίδιο στο σπίτι μπορεί να σου δώσει τρία οφέλη για την υγεία σου που δεν μπορείς να παραβλέψεις.

  1. Βελτιώνει την ψυχολογία.

Αυτή η χαρά για την οποία μιλήσαμε πιο πάνω έχει να κάνει με τη γενικότερη ψυχολογία σου. Ειδικά όταν δεν έχεις συγκατοίκους, τα ζώα μπορούν να γίνουν οι καλύτερες συντροφιές και να εξαφανίσουν τη μοναξιά. Μπορούν μέχρι και να γίνουν οι καλύτεροι ακροατές μίας δύσκολης ημέρας στο γραφείο. Θα σε κοιτάξουν με απορία, αλλά τον «πόνο» σου θα τον έχεις βγάλει από μέσα σου.

  1. Μειώνει το στρες.

Η επαφή με τα κατοικίδια φαίνεται να μειώνει τα επίπεδα του στρες και τους αυξημένους καρδιακούς παλμούς. Ακόμα κι αν φοβάσαι, μπορεί αυτός ο φόβος να μειωθεί, να ηρεμήσεις πιο γρήγορα και να γίνουν η κατάλληλη συντροφιά πριν από ένα αγχωτικό γεγονός, όπως οι εξετάσεις.

  1. Βοηθά στη μακροζωία.

Έρευνα που διεξήχθη σε 3,4 εκατομμύρια ανθρώπους στη Σουηδία έδειξε ότι οι άνθρωποι που έμεναν μόνοι, αλλά είχαν κατοικίδιο, παρουσίασαν μείωση της τάξης του 33% στον κίνδυνο θανάτου και 36% εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών.