Τι πρέπει να προσέχω όταν πηγαίνω το κατοικίδιό μου για βόλτα ή στον κτηνίατρο

Τι πρέπει να προσέχω όταν πηγαίνω το κατοικίδιό μου για βόλτα ή στον κτηνίατρο

Ο κτηνίατρος Ιωάννης Πολυζώης μας έδωσε τις απαντήσεις σε όλα όσα ψάχναμε να μάθουμε.

Με τον κορονοϊό να βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη και τα μέτρα προστασίας να είναι πιο αυστηρά από ποτέ, όσοι από εμάς έχουμε κατοικίδιο στο σπίτι έχουμε ορισμένες απορίες σχετικά με την κατάσταση. Για παράδειγμα, τι γίνεται αν χρειαστεί να πάμε στο κτηνιατρείο; Τι πρέπει εμείς να προσέξουμε τόσο κατά τη συγκεκριμένη επίσκεψη όσο και όταν το πηγαίνουμε βόλτα ώστε να μη διασπαρθούν μικρόβια από και προς το σπίτι και αλλού.

Ο κτηνίατρος Ιωάννης Πολυζώης μας δίνει τις απαντήσεις που ψάχνουμε.

Τι συμβαίνει με την επίσκεψη στον κτηνίατρο;

Εμείς δεχόμαστε επείγοντα περιστατικά και χειρουργεία. Δεχόμαστε περιστατικά τα οποία χρήζουν άμεσης κτηνιατρικής παρακολούθησης. Επίσης, τα ζώα πρέπει να συνοδεύονται μόνο από έναν άνθρωπο. Παραλαμβάνουμε τα ζώα εκτός ιατρείου. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να έρχονται με τη μάσκα και τα γάντια τους. Στον χώρο του ιατρείου, εμείς τηρούμε όλα τα μέτρα, αντισηπτικά, γάντια, μάσκες, φόρμες, ειδικές στολές.

Βόλτα κατοικιδίου και κορονοϊός... Τι γίνεται;

Όσον αφορά στα ζώα που βγαίνουν βόλτα, επειδή κι αυτό είναι ένα πολύ συνηθισμένο ερώτημα, μήπως μεταφέρουν μέσα στο σπίτι τον κορονοϊό, ένα απλό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να πλένουμε τα πόδια των σκύλων. Εμείς συστήνουμε ένα εύκολο, εύχρηστο και φθηνό διάλυμα.

Πώς θα φτιάξουμε το διάλυμα

Παίρνουμε ένα μπουκάλι από αυτά που έχουμε και χρησιμοποιούμε για να ψεκάζουμε τα φυτά ή για να ψεκάζουμε τα ρούχα στο σίδερο. Αυτό το μπουκάλι παίρνει μέσα γύρω στα 700ml νερό. Βάζουμε το νερό και ρίχνουμε και μία κουταλιά της σούπας Dettol. To Dettol το κρεμοσάπουνο, που έχουμε για να πλένουμε τα χέρια μας. Το κουνάμε πολύ καλά κάθε φορά που το χρησιμοποιούμε και ψεκάζουμε. Μπορούμε με αυτό να ψεκάσουμε τα πόδια του σκύλου μετά τη βόλτα. Δε χρειάζεται να τα σκουπίζουμε. Μένει επάνω, είναι αντισηπτικό. Επίσης, μεταλλικές επιφάνειες, τα πόμολα στο σπίτι μας. Μπορούμε να ψεκάσουμε το κρεβατάκι που κοιμάται ο σκύλος, τα τραπέζια μας, τους πάγκους μας. Είναι ένα πολύ χρηστικό και φθηνό μέσο αντισηψίας.

Ευχαριστούμε τον Ιωάννη Πολυζώη

ktiniatros katoikidia koronoios