3 τρόποι για να κρατήσεις τη γάτα σου απασχολημένη όσο δουλεύεις

3 τρόποι για να κρατήσεις τη γάτα σου απασχολημένη όσο δουλεύεις

Τα λατρεύουμε τα κατοικίδιά μας, αλλά πρέπει να βρούμε τρόπους να είναι απασχολημένα όσο δουλεύουμε.

Τώρα που έχεις μεταφέρει τη δουλειά στο σπίτι, περνάς περισσότερο χρόνο με τα κατοικίδιά σου. Κι αυτό είναι καλό. Παίζετε παιχνίδια, κάθεστε μαζί, ανεβαίνει και λίγο η ψυχολογία και των δύο και δημιουργείται γενικά μία πολύ ωραία κι ευχάριστη ατμόσφαιρα. Τι γίνεται, όμως, όταν δουλεύεις κι εκείνο έχει όρεξη για προσοχή, οπότε καταλήγει να σε αποσπά;




Υπάρχουν μερικές λύσεις που μπορούν να σου λύσουν τα χέρια.

  1. Κυνηγητό.

Όχι, δε λέμε μαζί σου, αλλά με κάποιο κινούμενο παιχνίδι που θα αποτελέσει το θήραμα, το οποίο θα κυνηγήσει η αγαπημένη σου γάτα. Έτσι, θα έχει την προσοχή της σε αυτό και όχι στο να ανέβει πάνω στο γραφείο ή να κάτσει στο πληκτρολόγιο.

  1. Παζλ φαγητού.

Τα παζλ φαγητού είναι κάποιες κατασκευές στις οποίες ρίχνεις το φαγητό και περιλαμβάνουν εμπόδια, που η γάτα πρέπει να παρακάμψει για να φάει τη μερίδα της. Θα ασχοληθεί για πολύ ώρα, άρα περισσότερος αναπόσπαστος χρόνος για εσένα.

  1. Apps ειδικά για γάτες.

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλές εφαρμογές που είναι ειδικά διαμορφωμένες ώστε να κρατούν απασχολημένη τη γάτα σου. Περιλαμβάνουν κινούμενες εικόνες με διάφορα ζώα που θα κινήσουν την προσοχή της και θα κάτσει να τα επεξεργαστεί. Πάρε, για παράδειγμα, το Crazy Cat και το Pocket Pond.