Πώς μας στηρίζουν τα κατοικίδια μέσα στην καραντίνα

Πώς μας στηρίζουν τα κατοικίδια μέσα στην καραντίνα

Όλοι νιώθουμε την ψυχική βλετίωση με εκείνα στο σπίτι.

Τα κατοικίδια γίνονται μέλος της οικογένειας και τώρα που η καραντίνα εμφανίστηκε στη ζωή μας, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να περάσουμε χρόνο μαζί τους. Αυτό, όμως, δεν έχει να κάνει μόνο με το ευχάριστο και το αστείο κομμάτι της υπόθεσης. Έχει να κάνει και με την ψυχολογική υποστήριξη που μας δίνουν, ακόμα και τα πιο μικρά και καθημερινά πράγματα, στα οποία μπορεί να μη δίνουμε καν σημασία, όπως ένα χάδι.

Η νοσοκόμα ζώων Joanne Wright είπε σχετικά με αυτό στην Independent:

«Ένα υπέροχο πράγμα όταν έχεις ένα κατοικίδιο είναι ότι προσφέρουν αγάπη και φιλία δίχως όριο, κάτι που είναι πιο σημαντικό από ποτέ αυτούς τους δύσκολους κι αβέβαιους καιρούς. Αυτό που είναι ακόμα καλύτερο είναι ότι πολλά από τα ζώα μας, που σε άλλη περίπτωση θα έμεναν μόνα τους για μεγάλο διάστημα, θα μπορούν τώρα να απολαύσουν την παρέα και την φασαρία στο σπίτι»

Μάλιστα, τα ευεργετικά οφέλη που έχουν τα κατοικίδια στην ψυχική μας υγεία φαίνονται κι από το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχει κάποιο σπίτι του φαίνεται να δηλώνει πιο χαρούμενη σε σύγκριση με αυτούς που δεν έχουν.

Αυτό δεν είναι κάτι που μας κάνει να απορούμε, βέβαια, γιατί κι εμείς νιώθουμε αμέσως τη διαφορά με το που έχουμε την παραμικρή τριβή με το αγαπημένο μας κατοικίδιο. Μειώνεται η μοναξιά και βελτιώνεται η διάθεση. Δε χρειάζεται κάτι φοβερό, παρά μόνο μερικά λεπτά για να μας δημιουργηθεί ένα χαμόγελο στο πρόσωπο.