Πώς θα κρατήσεις το κατοικίδιό σου μακριά από τα καλώδια του σπιτιού

Νατάσσα Σχοινά
Πώς θα κρατήσεις το κατοικίδιό σου μακριά από τα καλώδια του σπιτιού

Ένα εύκολο κόλπο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Τα κατοικίδιά μας παύουν να είναι απλά ζώα από τη στιγμή που μπαίνουν μέσα στο σπίτι μας. Μέρα με τη μέρα γίνονται μέλη της οικογένειάς μας και περνάμε πολλές ώρες της καθημερινότητας μαζί τους. Θα παίξουμε, θα πάμε βόλτα, θα τα πάρουμε αγκαλιά, μέχρι και θα τους μιλήσουμε, αφού συνήθως είναι οι καλύτεροι ακροατές μας.

Γίνονται φίλοι μας που μας συμπαραστέκονται με τον δικό τους τρόπο σε κάθε στιγμή της ζωής μας κι ακόμα και ένα βλέμμα είναι αρκετό για να μας φτιάξει τη διάθεση.

Ωστόσο, αυτά τα αγαπημένα πλάσματα, μερικές φορές κάνουν κάποιες αταξίες. Όπως ακριβώς κάνουν και τα μικρά παιδιά. Και τότε είναι που πρέπει να τρέχουμε λίγο πίσω τους για να τα εκπαιδεύουμε και να τους υποδεικνύουμε τον σωστό τρόπο.

Πάρε, για παράδειγμα, τα καλώδια του σπιτιού. Δεν είναι λίγα τα κατοικίδια που αρέσκονται στο να τα μασουλάνε κι αυτό είναι κάτι που δε θα κάνει μόνο ζημιά στο καλώδιο, αλλά αν αυτό είναι στην πρίζα είναι επικίνδυνο και για το ίδιο το ζώο.

Τι μπορείς να κάνεις αν αντιμετωπίζεις μία τέτοια περίπτωση; Βγάλε πρώτα το καλώδιο από την πρίζα, άλειψέ το με λεμόνι και άφησέ το να στεγνώσει. Η όξινη γεύση του είναι αρκετή για να κρατήσει το κατοικίδιο μακριά.