Πώς θα απολυμάνεις αποτελεσματικά τα παιχνίδια του κατοικιδίου

Νατάσσα Σχοινά
Πώς θα απολυμάνεις αποτελεσματικά τα παιχνίδια του κατοικιδίου

Για να προστατεύεται και το κατοικίδιο και εσύ.

Τα κατοικίδια έχουν συνήθως πολλή ενέργεια. Θέλουν να παίζουν, να γυμνάζονται, να πειράζουν το αφεντικό τους κι ό,τι βρουν να υπάρχει μέσα στο σπίτι. Κοινώς βρίσκονται σε μία φάση υπερέντασης. Ακόμα κι έτσι να μην είναι τα πράγματα και σε μία πολύ ήσυχη φάση να είναι, κάτι μπορεί να θέλουν για να απασχοληθούν.

Για τέτοιες περιπτώσεις είναι που υπάρχουν και τα παιχνίδια τους. Από τη μία, να ικανοποιήσουν την ανάγκη για διασκέδαση και χαρά και, από την άλλη, να δώσουν μία καλή λύση για να εκτονώνεται η ένταση που υπό άλλες συνθήκες κάπου αλλού θα ξεσπούσε στην οικογένεια.

Τα παιχνίδια τους, όμως, όπως είναι φυσικό, μαζεύουν μικρόβια και χρειάζονται πλύσιμο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να προστατεύονται τόσο εκείνα όσο κι εσύ.

Πώς θα κάνεις σωστή απολύμανση;

Τα πράγματα είναι απλά και δε χρειάζεται να κάνεις ή να προμηθευτείς κάτι δύσκολο ή ακριβό. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις τα παιχνίδια, να τα τοποθετήσεις σε μία λεκάνη, να βάλεις μέσα απορρυπαντικό για τα πιάτα -ακόμα καλύτερα, κι ένα καπάκι με απολυμαντικό του εμπορίου- και πολύ ζεστό νερό. Πάρε κι ένα σφουγγάρι, το οποίο θα αφιερώσεις αποκλειστικά στη φροντίδα των αντικειμένων του κατοικίδιου και τρίψε το καθένα ξεχωριστά.