Το κατοικίδιό σου φοβάται τον κτηνίατρο; 2 τρόποι για να το καταπολεμήσεις

Νατάσσα Σχοινά
Το κατοικίδιό σου φοβάται τον κτηνίατρο; 2 τρόποι για να το καταπολεμήσεις

Υπάρχουν κάποιες συμβουλές που μπορείς να δοκιμάσεις.

Τα κατοικίδιά μας φοβούνται τους κτηνιάτρους. Σε τέτοιο σημείο που ο τρόμος ξεκινάει ήδη πλησιάζοντας την ευρύτερη περιοχή του. Όταν, δε, μπαίνει μέσα στο ιατρείο, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα. Εκείνο βρίσκεται στη φάση που ψάχνει διέξοδο για τη μεγάλη σωτηρία κι εσύ προσπαθείς να το ηρεμήσεις για να γίνει η δουλειά όπως πρέπει.

Αυτό είναι κάτι που παθαίνουν τα περισσότερα ζώα και ειδικά τα σκυλιά που η πιο συνηθισμένη αντίδραση σε αυτήν τη στρεσογόνο κατάσταση είναι να κρύβονται κάτω από καρέκλες και τραπέζια, με την ελπίδα ο γιατρός να μην τα βρει.

Υπάρχουν, ωστόσο, μερικοί τρόποι να απαλυνθεί αυτός ο φόβος.

  1. Κάνε εξάσκηση στο σπίτι.

Επί της ουσίας, ο λόγος που ο κτηνίατρος αποτελεί τόσο μεγάλο φόβο για τα κατοικίδια είναι το γεγονός ότι μόνο εκεί τους συμβαίνουν τα πράγματα που τα τρομάζουν ή τα πονούν. Αν, για παράδειγμα, αρχίσεις να τσεκάρεις στο σπίτι τα αυτιά τους ή τις πατούσες τους, να τους δείξεις ότι αυτές είναι κινήσεις που συμβαίνουν συχνά και καθημερινά, οπότε δεν υπάρχει λόγος να τα τρομάζουν, θα βελτιώσεις το θέμα.

  1. Πιο συχνές επισκέψεις στον κτηνίατρο.

Δεν αναφερόμαστε σε επισκέψεις ιατρικής φύσης. Το ακριβώς αντίθετο. Κανόνισε να περνάς από το γραφείο του χωρίς να πρέπει να γίνει κάποιο εμβόλιο ή κάποια σχετική εξέταση. Έτσι, ο κτηνίατρος δε θα είναι συνδεδεμένος στο μυαλό τους μόνος με τα τρομακτικά πράγματα αλλά και με πιο χαλαρές βόλτες.