Πώς θα εξοικειωθεί περισσότερο με το βούρτσισμα των δοντιών το κατοικίδιο

Πώς θα εξοικειωθεί περισσότερο με το βούρτσισμα των δοντιών το κατοικίδιο

Tips για τη διαδικασία.

Τα κατοικίδιά μας τα λατρεύουμε. Είναι τα μέλη της οικογένειας με τα οποία θα παίξουμε, θα μιλήσουμε, θα κάνουμε παρέα, θα βγούμε για βόλτα και, γενικά, θα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας πλάσματα. Αυτή, όμως, η αξιαγάπητη ύπαρξη έχει ξεκάθαρα δική της προσωπικότητα. Και, φυσικά, αν κάτι δεν του αρέσει, δεν υπάρχει περίπτωση να μη στο δώσει να το καταλάβεις.

Το βούρτσισμα συγκαταλέγεται σίγουρα στις δραστηριότητες που οποιοδήποτε κατοικίδιο απεχθάνεται. Αν μη τι άλλο, δε νιώθει και ιδιαίτερα άνετα. Αν σκεφτείς ότι στη φύση βούρτσισμα δοντιών δεν υπάρχει και τα οφέλη έρχονται μέσω της μάσησης σκληρού φαγητού, βγάζει λογική. Δεδομένου, όμως, ότι ζουν μέσα στο σπίτι και καταναλώνουν τροφές που δε θα έτρωγαν υπό άλλες συνθήκες, ο καθαρισμός των δοντιών κρίνεται απαραίτητος, ώστε να αποφευχθεί η φθορά τους.

Τι μπορείς να κάνεις για να διευκολύνεις το βούρτσισμα και για το κατοικίδιο και για εσένα;

  1. Τις πρώτες μέρες, άρχισε σηκώνοντας μόνο το χείλος για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Επιβράβευσε την αναμονή με λιχουδιά.

  2. Άρχισε να βάζεις το δάχτυλό σου με μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας στο στόμα του. Περίμενε για 30 δευτερόλεπτα. Επιβράβευσε.

  3. Αύξησε τα δευτερόλεπτα από 30 σε 45 επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία.

  4. Αύξησε τον χρόνο κατά 30 δευτερόλεπτα στην ίδια λογική.

Εναλλακτικά με το βούρτσισμα, υπάρχουν και οδοντόκρεμες που δρουν μόνες τους, απλώς εφαρμόζοντάς τις στην περιοχή. Δεν έχουν, όμως, την ίδια αποτελεσματικότητα.