Γιατί δεν πρέπει ποτέ να φιλάς το κατοικίδιο σου;

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να φιλάς το κατοικίδιο σου;

Ήρθε η ώρα να μάθεις

Είσαι περισσότερο λάτρης της γάτας ή του σκύλου; Οι στατιστικές αποκαλύπτουν ότι σχεδόν όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θεωρούν τα κατοικίδια ζώα τους ως μέλη της οικογένειας. Δεδομένων αυτών των πραγματικοτήτων, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το να φιλάς το κατοικίδιο σου είναι κοινή πρακτική. Είναι όμως ασφαλές;

Ξέρουμε ότι αγαπάς το κατοικίδιό σου, όποιο και αν είναι αυτό, όμως υπάρχουν και κάποια πράγματα που δεν πρέπει να ξεπερνούν τη σφαίρα της λογικής και να μπαίνουν σε μια άλλη διάσταση που όλα μοιάζουν φυσιολογικά ενώ δεν είναι. Ναι ξέρουμε πως με το κατοικίδιό σου έχετε άλλη σχέση. Μπορείς να το αγκαλιάζεις, να κοιμάστε μαζί, μπορείς όμως και να το φιλάς;

Το βίντεο που ακολουθεί παρακάτω σου εξηγεί με απλά λόγια τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να φιλάς το κατοικίδιο σου ή να το αφήνεις να σε γλείφει στο πρόσωπο. Επίσης καλό θα ήταν να μην το αφήνεις να τρώει δίπλα σου στο τραπέζι ή ακόμη χειρότερα να τρώτε από το ίδιο πιάτο. Το σάλιο των σκυλιών, αλλά και των γατών μεταφέρει μικρόβια και βακτήρια, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι εμφανή με γυμνό μάτι.

Γι’ αυτό πρέπει να πλένεις τα χέρια σου μετά από κάθε επαφή με το κατοικίδιό σου, να του κάνεις τα εμβόλια όταν είναι απαραίτητα, αλλά και να χρησιμοποιείς ειδικά αντιβακτηριακά και αντιμυκητιακά σαμπουάν όταν πλένεις τα κατοικίδια ζώα σου.

Πάτησε το play στο βίντεο που ακολουθεί και δες ακόμη μερικά χρήσιμα tips για να είσαι ασφαλής τόσο εσύ, όσο και ο αγαπημένος σου τετράποδος φίλος.