Μην πίνετε και αγοράζετε κατοικίδια

Μην πίνετε και αγοράζετε κατοικίδια

Τα pet shops της Νέας Υόρκης δεν θα δέχονται πλέον μεθυσμένους πελάτες.

Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για την ευθύνη που φέρει ένα κατοικίδιο και τις υποχρεώσεις που έχει ο ιδιοκτήτης απέναντί του, καθώς μιλάμε για ένα ζωντανό πλάσμα με ανάγκες και όχι για ένα λούτρινο παιχνιδάκι που μόλις μεγαλώσει λίγο και μας δυσκολέψει τη ζωή το αφήνουμε στη τύχη του.

Οι καταστηματάρχες pet shop στη Νέα Υόρκη, όχι μόνο γνωρίζουν πολύ καλά αυτή την αρχή, αλλά πρόσφατα αποφάσισαν να πάνε το πράγμα ένα βήμα παρακάτω και να πάρουν σοβαρά μέτρα απέναντι στην απερισκεψία πολλών ανθρώπων που θέλουν να αποκτήσουν ένα ζώο χωρίς να το έχουν σκεφτεί καλά πρώτα.

Τα pet shops του Μεγάλου Μήλου, λοιπόν, αποφάσισαν να μην επιτρέπουν από εδώ και πέρα την είσοδο σε πελάτες που βρίσκονται υπό την επήρρεια αλκοόλ. Μπορεί να σας ακούγεται παράλογο, αλλά είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στη Νέα Υόρκη πολλοί άνθρωποι να πηγαίνουν για ένα (δύο, τρία) ποτά σε κάποιο μπαρ και μετά να αποφασίζουν πως θέλουν να αποκτήσουν ένα κατοικίδιο, εδώ και τώρα. Πρόκειται, φυσικά, για μία εντελώς απερίσκεπτη κίνηση, που γίνεται σε κατάσταση μέθης, με όλον τον ενθουσιασμό, την παρορμητικότητα και τη χαζομάρα που συνεπάγεται αυτή η κατάσταση, γι' αυτό και οι καταστηματάρχες pet shops αποφάσισαν να βάλουν ένα τέλος.

Το San Francisco, μάλιστα, εμπνευσμένο από αυτή τη δράση, αποφάσισε όχι μόνο να κάνει το ίδιο, αλλά και να κλείσει σταδιακά όλα τα pet shops που λειτουργούν στη περιοχή, τόσο για να βοηθήσει στην κατάργηση του εμπορίου κουταβιών, όσο και για να ωθήσει τους ανθρώπους να παίρνουν τα κατοικίδιά τους από καταφύγια και άλλους νόμιμους οργανισμούς προστασίας ζώων.