Το κροκό είναι και πάλι στη μόδα

Το κροκό είναι και πάλι στη μόδα

Αν και δεν επιβραβεύουμε την έννοια της μόδας στα κατοικίδια σας συγχαίρουμε για την αγάπη σας σε πλάσματα ιδιαίτερα, σαν τον κροκόδειλο.

Ο κροκόδειλος έχει υπάρξει ζώο με ιδιαίτερους συμβολισμούς από την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων ακόμα -τότε που τον λάτρευαν σαν ιερό ζώο του Νείλου μαγικές ιδιότητες. Από τότε μέχρι σήμερα, ο κροκόδειλος έχει φάει χριστιανούς μέσα σε τάφρους, έχει κυνηγήσει ανθρώπους στη ζούγκλα, έγινε κροκό τσάντα, Louboutin και Hermes, σήμα κατατεθέν της Lacoste και γενικά απασχόλησε πολύ τον κοινό βίο.

Λέγεται πως στις αρχές του αιώνα, όσοι ταξίδευαν από τη Νέα Υόρκη στη Φλώριδα επέστρεφαν κατά τι βαρύτεροι, με ένα μικρό ερπετό σαν κατοικίδιο, δώρο για το σπίτι. Σύντομα η μόδα γενικεύτηκε και ο αστικός μύθος λέει πως οι αποχετεύσεις και οι υπόνομοι της Νέας Υόρκης γέμισαν από μεγάλους πληθυσμούς κροκοδείλων που πλέον δεν ευχαριστούσαν με το μέγεθος και την ιδιοσυγκρασία τους, τους απαιτητικούς ιδιοκτήτες.

Εάν παρόλα αυτά εσείς δεν πτοείστε και θέλετε να υιοθετήσετε έναν συμπαθή κροκόδειλο θα χρειαστείτε μια ειδική δεξαμενή, ειδική φροντίδα και από 200 ως 600 ευρώ για την απόκτησή του από ένα εξειδικευμένο κατάστημα εξωτικών ζώων.