Προσοχή, τσιμπάει: Σκαντζόχοιροι

Προσοχή, τσιμπάει: Σκαντζόχοιροι

Μια μπάλα από αγκάθια έχει γίνει το νέο αγαπημένο κατοικίδιο.

Θυμάστε μια περίοδο που κάθε μικρό παιδί ήθελε να αποκτήσει ένα χάμστερ και η μόνιμη απάντηση μανάδων ανά τον κόσμο ήταν «ή το ποντίκι ή εγώ σε αυτό το σπίτι»; Μετά από τα χάμστερ ήρθαν τα παπάκια, μετά οι σκίουροι, μετά οι σαύρες, για ένα σύντομο, ευτυχώς, διάστημα έκαναν ένα πέρασμα και τα φίδια για να φτάσουμε, αισίως, στην τελευταία μόδα των κατοικίδιων, τους σκαντζόχοιρους.

Αν εξαιρέσουμε το πρακτικό της υπόθεσης, δηλαδή τα αγκάθια που τους περιβάλλουν, είναι περίεργο το ότι δεν είχαν κάνει αίσθηση νωρίτερα. Αν μη τι άλλο μιλάμε για γλυκύτατα ζωάκια, ειδικά το είδος του αφρικάνικου πυγμαίου σκαντζόχοιρου που χωράει στην παλάμη του χεριού και είναι το πιο περιζήτητο για κατοικίδιο. Eπίσης, αν είστε από αυτούς που δεν παίρνουν κατοικίδιο γιατί λείπουν τον περισσότερο χρόνο της ημέρας στη δουλειά, ο σκαντζόχοιρος είναι ιδανικός για εσάς μιας και κοιμάται όλη μέρα και ξυπνά το βράδυ έτοιμος για παιχνίδι.

Η τιμή τους φτάνει τα 350 ευρό, δηλαδή δεν τη λες και ευκαιρία, αλλά αν τους βρίσκετε ακαταμάχητους δεν έχετε παρά να κάνετε την παραγγελία σας σε ένα pet shop και να βάλετε μια αγκαθωτή μπαλίτσα στη ζωή σας.