Όσα με έμαθε ο «Χιονιάς», το κατάλευκο γατάκι που υιοθέτησα στην εφηβεία μου

Όσα με έμαθε ο «Χιονιάς», το κατάλευκο γατάκι που υιοθέτησα στην εφηβεία μου

Ο «Χιονιάς» από εκείνη τη χειμωνιάτικη ημέρα του Νοέμβρη, είχε γίνει το καλομαθημένο μέλος της οικογένειας, ο πρίγκιπας του σπιτιού, με όλους εμάς να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι χαρούμενος, υγιής και φυσικά… χορτάτος.

Η λατρεία μου για τις γάτες, ξεκίνησε τα τελευταία δέκα χρόνια. Ήμουν περίπου 14 χρονών όταν ένα πρωί, ενώ κατευθυνόμουν στο σχολικό, αντίκρισα στο κατώφλι του σπιτιού μου μία μικρή κατάλευκη μπαλίτσα, ενώ πλησιάζοντας λίγο πιο κοντά, συνειδητοποίησα πως επρόκειτο για ένα νεογέννητο γατάκι, το οποίο τουρτούριζε νιαουρίζοντας για ώρες ολόκληρες.

Το τι ακολούθησε είναι εύκολο να το φανταστείς, καθώς η απόφαση ολόκληρης της οικογένειας να υιοθετήσουμε ευθύς αμέσως το αδέσποτο γατάκι που φιλοξενούταν στην είσοδο της πολυκατοικίας μας, ήταν μονόδρομος. Από εκείνη την ημέρα με τον «Χιονιά» γίναμε αχώριστοι.

Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά -θα έλεγε κανείς- καθώς παρά την ανάγκη του για ανεξαρτησία και τη δική μου θέληση για ατελείωτο παιχνίδι μαζί του, βρήκαμε αμέσως έναν δικό μας κώδικα επικοινωνίας, ο οποίος μας κρατάει δεμένους μέχρι και σήμερα. Πολύ γρήγορα και αβίαστα, έγινε άξιο μέλος της οικογένειάς μας, μιας και – κατά έναν περίεργο τρόπο – λειτουργούσε σαν να μας γνώριζε όλους για χρόνια, ξεσηκώνοντας τα χούγια, τις συνήθειες και τις συμπεριφορές μας.

Η λατρεία του με το φαγητό

Ο «Χιονιάς» από εκείνη τη χειμωνιάτικη ημέρα του Νοέμβρη, είχε γίνει το καλομαθημένο μέλος της οικογένειας, ο πρίγκιπας του σπιτιού, με όλους εμάς να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι χαρούμενος, υγιής και φυσικά… χορτάτος.

Δεν ήταν λίγες οι φορές ωστόσο, που η λαιμαργία του και η επιμονή του να χώνει τη μουσούδα του σε οποιοδήποτε σπιτίσιο φαγητό υπήρχε στο τραπέζι, μας έκανε να τον μαλώνουμε, καθώς γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή πώς ένα κατοικίδιο οφείλει να μάθει να τρέφεται σωστά, χωρίς βιασύνη και λανθασμένες διατροφικές επιλογές.

Η διατροφή του «Χιονιά» ήταν το «άλφα» και το «ωμέγα» για να παραμείνει ένα υγιές και χαρούμενο γατάκι. Άλλωστε, δεν υπάρχει ευτυχισμένος ιδιοκτήτης εάν πρώτα και κύρια δεν είναι υγιές και χορτάτο το κατοικίδιό του. Χρειαζόταν λοιπόν πάση θυσία, να βρούμε εκείνη τη σειρά με τροφές για γάτες, η οποία θα ήταν φτιαγμένη με τις υψηλότερες προδιαγραφές γεύσης και απόλαυσης για να είναι ελκυστικές σε γάτες που θέλουν να γευτούν τα καλύτερα πράγματα στη ζωή.

purina2

Πώς μπήκε η σωστή διατροφή στη ζωή του «Χιονιά»;

Η λύση στις διατροφικές συνήθειες του «Χιονιά», ήρθε πριν από λίγο καιρό, όταν μέσω της δουλειάς μου, παρευρέθηκα σε ένα event στο Μεταξουργείο και ανακάλυψα τη σειρά PURINA® GOURMET ™ REVELATIONS™, η οποία προσφέρει εκλεπτυσμένες συνταγές που χαρίζουν στη γάτα μου καθημερινά μια διαφορετική γευστική εμπειρία. Μετά από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, μπορώ να πω πως είχα κερδίσει ένα από τα μεγαλύτερα «στοιχήματα» που είχα θέσει για τη γάτα μου, καθώς άλλαξε μια για πάντα η σχέση του «Χιονιά» με το φαγητό του. Πλέον δεν μπορώ να κρύψω, πως υπάρχουν στιγμές που αισθάνομαι μία μικρή ζήλια, όταν βλέπω την πριγκιπική μορφή του «Χιονιά», να εστιάζει με λαχτάρα στα συγκεκριμένα γεύματα, ειδικά τις ημέρες που το δικό μου πιάτο περιλαμβάνει φαγητά όπως λαδερά και όσπρια. Μετά από δέκα χρόνια μαζί μας, έχει γίνει αναμφίβολα ο πρίγκιπας του σπιτιού.

Εάν λοιπόν αναρωτιέσαι ποια είναι η αγαπημένη του γεύση, έχω να πω χωρίς φόβο και πάθος, ότι το ένοχό μας μυστικό, είναι να του δίνω μια στο τόσο στα «κλεφτά», τη μοναδική PURINA® GOURMET™ REVELATIONS™ Μους με Βοδινό και ένα «σιντριβάνι» ζουμερής σάλτσας. Η χαρά που ακούω στο νιαούρισμά του κάθε φορά που γεύεται το συγκεκριμένο «δείπνο», με κάνει να σκέφτομαι πως βρήκα επιτέλους την καλύτερη τροφή για τη γάτα μου.

purina3

Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω σε κάποιον που δεν έχει αυτό το δέσιμο με το κατοικίδιό του, τα συναισθήματα που μου «γεννώνται» κάθε φορά που περνάω χρόνο μαζί με τον «Χιονιά» και τον βλέπω να μεγαλώνει και να παραμένει υγιής και κεφάτος όλη την ημέρα. Η αγάπη που έχω για εκείνον, το αίσθημα προστασίας που πηγάζει από μέσα μου κάθε φορά που είμαστε μαζί και ο σεβασμός για τη μοναδικότητα του χαρακτήρα του, με έχουν κερδίσει από την πρώτη στιγμή που τον πλησίασα και σίγουρα είναι στοιχεία που κάθε παιδί αξίζει να βιώνει από την παιδική του ηλικία. Το μόνο που χρειάζεται άλλωστε ένα γατάκι είναι αγάπη, παιχνίδι και εκλεκτή διατροφή. Αυτά είναι όλα όσα θέλει ο «Χιονιάς» για να είναι ευτυχισμένος και κάπως έτσι είμαι ευτυχισμένη και εγώ.

Sponsored by PURINA GOURMET™ REVELATIONS™