4 κόλπα για να παραμένει η γάτα σου καθαρή

4 κόλπα για να παραμένει η γάτα σου καθαρή

Τα tips που θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα με το κατοικίδιό σου.

Οι γάτες φημίζονται για την προσωπική τους υγιεινή και τη γενική τους καθαριότητα, συγκριτικά με άλλα κατοικίδια. Εκπαιδεύονται εύκολα στο να αφήνουν τις ακαθαρσίες τους εκεί που πρέπει σε αντίθεση με άλλα ζώα. Ωστόσο το να είσαι ιδιοκτήτης γάτας περιλαμβάνει αρκετό καθάρισμα και φροντίδα στο σπίτι.

Η ζωή στο σπίτι με μια γάτα

Το μόνο που χρειάζονται καθημερινά για να είναι χαρούμενες είναι νερό, τροφή, άμμο και ένα σωστό κλουβί μεταφοράς για το αυτοκίνητο και τα ταξίδια. Καλό θα ήταν επίσης να επενδύσεις σε μερικά παιχνίδια γάτας, τα οποία θα κάνουν την καθημερινότητά σας στο σπίτι πολύ πιο ευχάριστη.

Μπάλες, ψεύτικα ποντίκια, παιχνίδια για μάσημα και πολλά άλλα θα την ψυχαγωγήσουν και θα προσφέρουν ποικιλία στη ζωή της. Την ίδια ώρα την κρατούν σε φόρμα και οξύνουν τις αισθήσεις της. Όσον αφορά το καθάρισμα, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι. Ας δούμε λοιπόν μερικά γρήγορα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διατηρήσεις το σπίτι (και την γάτα σου) καθαρή.

Είσαι cat lover; Αυτές οι 7 γάτες του Instagram θα σου κλέψουν την καρδιά

via GIPHY

4 tips για να παραμένει η γάτα σου καθαρή

1) O ειδικός αφρός για κατοικίδια μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο στεγνό καθαρισμό των κατοικίδιων ζώων ιδιαίτερα στις γάτες που απεχθάνονται το πλύσιμο με νερό αλλά επίσης (και σε σκύλους και κουτάβια με ιδιαίτερη δυσοσμία) ή μετά τον εμβολιασμό, οπότε συνιστάται να αποφεύγεται το πλύσιμο.

2) Μπάνιο: Στις περισσότερες γάτες δεν αρέσει το νερό, κάτι που μπορεί να κάνει το μπάνιο δύσκολη υπόθεση για τον ιδιοκτήτη. Το υπερβολικό πλύσιμο μιας γάτας μπορεί να αφαιρέσει τα αιθέρια έλαια από το δέρμα του ζώου, προκαλώντας ξηρότητα και αυξάνοντας το τρίχωμα. Ωστόσο, το τακτικό πλύσιμο μπορεί να αφαιρέσει τη βρωμιά που κρύβεται βαθιά στο τρίχωμα του κατοικιδίου.

TIP: Όταν κάνεις μπάνιο τη γάτα σου στο νεροχύτη, τοποθέτησε πρώτα ένα λαστιχένιο, αντιολισθητικό στρώμα που θα βοηθήσει να μην γλιστρήσει το ζώο.

3) Το καθημερινό βούρτσισμα αφαιρεί τη σκόνη και τα υπολείμματα από το τρίχωμα, αποτρέπει τους κόμπους και διανέμει υγιή φυσικά έλαια δέρματος σε όλη τη γούνα της γάτας.

4) Όταν δεν έχεις χρόνο για βούρτσισμα, ένα γρήγορο και εύκολο κόλπο για να αφαιρέσεις τις τρίχες της γάτας από τα έπιπλα είναι το εξής: φόρεσε ένα πλαστικό γάντι και κάνε ένα πέρασμα με το χέρι σου πάνω από υφασμάτινες επιφάνειες όπου μαζεύονται τρίχες. Ο στατικός ηλεκτρισμός θα βοηθήσει να κολλήσουν οι τρίχες στο γάντι.



6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αγοράσεις κουνελάκι για κατοικίδιο

Πηγή κεντρικής: pexels.com