Σε εσένα μπορεί να αρέσει η λεβάντα, στη γάτα σου καθόλου

Ιωάννα Τζανή
Σε εσένα μπορεί να αρέσει η λεβάντα, στη γάτα σου καθόλου

Δες ποιες είναι και οι υπόλοιπες 4 μυρωδιές που μισούν οι γάτες ώστε να έχεις ένα χαρούμενο αιλουροειδές.

Οι γάτες έχουν μια εκπληκτικά ισχυρή όσφρηση, η οποία είναι πολύ πιο δυνατή από αυτή των ανθρώπων. Σκέψου ότι μία οικόσιτη γάτα έχει 9-16 φορές πιο ισχυρή όσφρηση από τη δική σου, επομένως καταλαβαίνεις ότι εάν έχεις γατούλα στο σπίτι, καλό θα είναι να γνωρίζεις ποιες μυρωδιές μισεί.

gata 5

Πες μου πώς κοιμάται η γάτα σου να σου πω πώς αισθάνεται!

Οι γάτες συχνά βασίζονται περισσότερο στην όσφρησή τους παρά σε αυτό που μπορούν πραγματικά να δουν ή να αγγίξουν όταν προσεγγίζουν ένα περιβάλλον, ενώ μπορούν να ανιχνεύσουν μια μυρωδιά πολύ καιρό αφότου οι άνθρωποι δε μυρίζουν τίποτα.

Όσο κι αν αγαπάμε τις όμορφες γάτες μας, τείνουν να είναι περίεργες ψυχές και συχνά θέλουν να εξερευνήσουν ή να πάνε σε μέρη που δεν τις θέλουμε – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία τους.


https://www.instagram.com/p/CZtwPdoNF_o/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η κατανόηση των μυρωδιών που δεν αρέσουν στις γάτες, μπορεί να σε βοηθήσει να καθοδηγήσεις τη συμπεριφορά της δικής σου. Για παράδειγμα, εάν η γάτα σου συνηθίζει να σκάβει και να... καταστρέφει τον κήπο σου, η φύτευση ορισμένων βοτάνων μπορεί να την αποτρέψει από το να πηγαίνει εκεί.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι μυρωδιές που απεχθάνονται οι γάτες; Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις.

#1. Ορισμένα βότανα

Αυτά περιλαμβάνουν τη λεβάντα, το δεντρολίβανο, τη μέντα, το γεράνι, τον ευκάλυπτο και το λεμονόθυμο.

#2. Έντονα αρώματα εσπεριδοειδών, όπως για παράδειγμα φλούδα πορτοκαλιού και γκρέιπφρουτ

Εάν η γάτα σου λατρεύει να πηδά στα ντουλάπια της κουζίνας, η στρατηγική τοποθέτηση των εσπεριδοειδών θα μπορούσε να είναι αρκετή για να την αποτρέψει. Οι γάτες μισούν τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και τα lime.

#3. Μπανάνες

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι πιθανότατα το κάλιο στις μπανάνες που μπορούν να μυρίσουν οι γάτες και το οποίο στη συνέχεια τις απομακρύνει από αυτό το φρούτο!



#4. Πιπέρι, κάρυ, μουστάρδα και κανέλα

Γενικά, στις γάτες δεν αρέσουν οι πικάντικες μυρωδιές. Τα συσχετίζουν με πιθανή τοξικότητα. Έτσι, εάν παραγγείλεις ένα ινδικό γεύμα, μην εκπλαγείς τη γατούλα σου να εξαφανίζεται από κοντά σου.

#5. Πεύκο, κέδρος και μενθόλη

Εγώ προσωπικά τείνω να συνδέω όλες αυτές τις μυρωδιές με προϊόντα καθαρισμού που μου αρέσουν, αλλά η γάτα μου όχι, αφού αν μυρίσει κάτι από τα παραπάνω... τρέχει και δε φτάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

10 tips για να κρατήσεις το κατοικίδιό σου ασφαλές και ζεστό τον χειμώνα

3 ερωτήσεις για να κάνεις στον εαυτό σου πριν γίνεις ανάδοχος σε ένα κατοικίδιο