Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και μας συστήνει τη γάτα της

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και μας συστήνει τη γάτα της

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ποζάρει αγκαλιά με το κατοικίδιό της και στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα.

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα που ζουν στους δρόμους αντιμετωπίζοντας ένα πλήθος κινδύνων. Κάθε χρόνο στις 4 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και μας δίνεται η ευκαιρία να θυμηθούμε πως οι τετράποδοι φίλοι μας χρήζουν αγάπης και φροντίδας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει υιοθετήσει μια γάτα και είχε μιλήσει στην εκπομπή της ΕΡΤ2 «Πλάνα με ουρά» για τη σχέση της με τα ζώα και για το πώς μπήκε στη ζωή της η γατούλα της, Καλυψώ.

«Πάντα είχαμε γατιά. Όλα τα ζώα τα αγαπώ και τους σκύλους, με συγκινούν. Αλλά φαίνεται είμαι από τους ανθρώπους που τους συγκινούν ιδιαίτερα οι γάτες», δήλωσε η Πρόεδρος. «Ιδίως τους συγγραφείς- επειδή έχουν αυτή τη ζωή που δεν είναι τόσο εξωστρεφής, δεν έχει τόση κινητικότητα- πάντα τους συντροφεύει μια γάτα. Κι εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου πολλά χρόνια στο δικαστήριο, τότε είχαμε άλλες δύο γάτες στο σπίτι και έχω συνδέσει την παρουσία τους στο γραφείο την ώρα που έγραφα σχέδια αποφάσεων», συμπλήρωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.



Πόσες ώρες μπορείς να αφήσεις μόνη τη γάτα σου στο σπίτι (όχι τόσες όσες νομίζεις!)

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας ποζάρει με τη γάτα της και στέλνει ηχηρό μήνυμα για τα αδέσποτα

https://www.instagram.com/p/Cb7FU6kuRJW/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Όπως και η Καλυψώ, χιλιάδες σκύλοι και γάτες εγκαταλείπονται σε όλη τη χώρα. Περισσότερα από 400 φιλοζωικά σωματεία -πολλά από αυτά στελεχωμένα από εθελοντές- εργάζονται καθημερινά για τη φροντίδα, τον εμβολιασμό και τη στείρωση των ζώων. Αυτό όμως δεν αρκεί. Υιοθετήστε με υπευθυνότητα ένα αδέσποτο. Η αγάπη και η ευγνωμοσύνη που θα λάβετε δεν περιγράφονται με λόγια», έγραψε χαρακτηριστικά στο Instagram η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δημοσιεύοντας μερικές φωτογραφίες με το αγαπημένο της κατοικίδιο.



Πώς βρέθηκε η Καλυψώ στο Προεδρικό Μέγαρο

kalypsw gata

Η γάτα της Προέδρου είχε σωθεί από τη Φιλοζωική Δράση Καρπάθου. Όταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Κάρπαθο για την 76η επέτειο από την απελευθέρωση του νησιού ήρθε σε επαφή με τη φιλοζωική οργάνωση και γνώρισε το κατοικίδιο που της έκλεψε την καρδιά.

Χωρίς δεύτερη σκέψη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου πήρε την απόφαση να την υιοθετήσει και να της προσφέρει μια νέα ζωή στο Προεδρικό Μέγαρο. Η Καλυψώ έχει γνωρίσει όλους τους επισκέπτες του Προεδρικού Μεγάρου ενώ είχε γίνει viral όταν δέχθηκε τα χάδια του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγή κεντρικής: presidencygr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς να κάνεις μια γάτα να σε συμπαθήσει

5 tips για την ανοιξιάτικη περιποίηση της γάτας σου