5 fun τρόποι να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τσακιρίδου Χριστίνα
5 fun τρόποι να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Η 4η Οκτωβρίου είναι διεθνής ημέρα δράσης για τα δικαιώματα των ζώων και την καλή διαβίωση.

Κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων χάρη στον Heinrich Zimmermann (Γερμανός συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού Mensch und Hund/Man and Dog), ο οποίος είχε την ιδέα για αυτή την ξεχωριστή ημέρα.

Γιορτάστηκε για πρώτη φορά στο Βερολίνο στις 24 Μαρτίου 1925 και μεταφέρθηκε στις 4 Οκτωβρίου το 1929. Αρχικά, είχε οπαδούς μόνο στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και την Τσεχοσλοβακία. Ο Zimmermann εργάστηκε ακούραστα για την προώθηση της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων.

4 έξυπνοι τρόποι για να ενθαρρύνεις τη γάτα σου να πίνει περισσότερο νερό

Τελικά, τον Μάιο του 1931, σε μια συνάντηση των παγκόσμιων οργανώσεων προστασίας των ζώων στη Φλωρεντία της Ιταλίας, έγινε αποδεκτή η πρότασή του να καθιερωθεί η 4η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Σκοπός του εορτασμού είναι να ευαισθητοποιηθεί περισσότερος κόσμος και να έχουν ολοένα και πιο πολλά ζώα αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Πώς μπορείς να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

1) Κάνε μια δωρέα

Η επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων www.worldanimalday.org.uk. είναι γεμάτη προτάσεις και συμβουλές για το πώς να μετατρέψεις την 4η Οκτωβρίου σε μια μέρα με νόημα για εσένα και τους φίλους σου.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι μια δωρεά σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση ζώων κοντά στο σπίτι σου. Πολλά καταφύγια ζώων έχουν ανάγκη για τροφές , φάρμακα ή χρήματα οπότε επικοινώνησε μαζί τους για να δεις τι ακριβώς χρειάζονται.

2) Γίνε εθελόντρια σε ένα καταφύγιο ζώων της περιοχής σου

Η εθελοντική εργασία σε καταφύγιο ζώων είναι ένας καλός τρόπος για να δώσεις λίγη αγάπη στα ζώα που έχουν εγκαταλειφθεί ή κακοποιηθεί από τους ιδιοκτήτες τους και αναζητούν ένα νέο σπίτι.

3) Κάνε την αρχή από το σπίτι σου

Εάν δεν βλέπεις αρκετά πουλιά και ζωύφια στον κήπο σου είναι η κατάλληλη στιγμή να τον κάνεις πιο φιλικό προς την άγρια ζωή. Επένδυσε σε φυτά που προσελκύουν τους επικονιαστές, όπως το buddleja και η λεβάντα.

4) Μάζεψε διάφορα σκουπίδια

Οι τόνοι σκουπιδιών που υπάρχουν στις πόλεις δεν βλάπτουν μόνο εμάς αλλά και τα ζώα. Αν και οι περισσότερες από εμάς γνωρίζουν πόσο επικίνδυνο είναι το πλαστικό για τα θαλάσσια ζώα άλλο τόσο επιβλαβές είναι για τα ζώα της ξηράς. Επισκέψου μια κοντινή παραλία και μάζεψε όσα περισσότερα σκουπίδια μπορείς.

5) Γιόρτασε με το κατοικίδιό σου

Αγόρασε ένα νέο παιχνίδι ή μια λιχουδιά για να χαροποιήσεις το κατοικίδιό σου.

Πηγή κεντρικής: pexels.com