Μία τηλεφωνική γραμμή για κακοποιημένα ζωάκια

Μία τηλεφωνική γραμμή για κακοποιημένα  ζωάκια

Το μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πλευρό των ζώων.

Η Κρήτη δείχνει να είναι πολύ μπροστά ακόμα και στην προστασία των ζώων. Μετά από πρωτοβουλία του μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης ενεργοποιήθηκε δωρεάν τηλεφωνική γραμμή την οποία και μπορεί να καλεί ο οποιοσδήποτε θέλει να καταγγείλει κάποιο περιστατικό ή να ζητήσει σχετικές συμβουλές. Η δωρεάν τηλεφωνική γραμμή 800 11 020202, είναι διαθέσιμη για κλήσεις από σταθερά τηλέφωνα, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09.00 – 15.00.


Στη γραμμή αυτή, συνεργάτες του μουσείου δίνουν πληροφορίες και απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με πρώτες βοήθειες στα δηλητηριασμένα ζώα, διαθέσιμους κτηνιάτρους και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.


Με αυτόν τον τρόπο η κοινωνία της Κρήτης ενθαρρύνεται να ενεργοποιηθεί απέναντι στην κακοποίηση των τετράποδων φίλων μας και συμμετέχει και αυτή με τον τρόπο της στην προστασία των ζώων.


Αυτή η πρωτοβουλία πραγματοποιείται μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος «καινοτόμες δράσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων σε μεσογειακές πιλοτικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Μακάρι να δούμε σύντομα και άλλες τέτοιες ενέργειες και από άλλα μέρη της Ελλάδας.