Ναταλία Γερμανού: Έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο Δήμο Μυτιλήνης για τα πρόσφατα αίσχη

Ναταλία Γερμανού: Έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο Δήμο Μυτιλήνης για τα πρόσφατα αίσχη

Η γνωστή παρουσιάστρια πήρε θέση υπέρ των αδέσποτων ζώων που κακοποιούνται.

Η Ναταλία Γερμανού, γνωστή για τα ζωοφιλικά τη αισθήματα δεν έμεινε μόνο στον σχολιασμό των τραγικών κακοποιήσεων (πυροβολισμός & φόλες) που σημειώθηκαν μέσα σε 3 μέρες στη Λέσβο. Απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο Δήμο, εξηγώντας τα αυτονόητα! Διαβάστε την στο adespoto.gr.

ΠΡΟΣ: dimos@mytilene.gr, grafeiotypou@mytilene.gr
"Αξιότιμοι κύριοι/ες,
με λύπη μου πληροφορήθηκα για ένα ακόμα έγκλημα κατά αθώων ζώων που σημειώθηκε στη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Μανταμάδου.

Όπως διάβασα στο adespoto.gr αλλά και σε δεκάδες ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης, στις 2/2/2012 ο κ Παναγιώτης Μ. πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε σκυλίτσα, έξω από την Ι.Μ. Ταξιάρχη, απέναντι από το στρατόπεδο.

Ο κύριος αυτός δεν συνελήφθη, αποφεύγοντας το αυτόφωρο, παρότι κινήθηκε αυτεπάγγελτα η διαδικασία μήνυσης κλπ. Την Κυριακή, η απανθρωπιά ορισμένων κατοίκων συνεχίστηκε, αφού έριξαν φόλες στην περιοχή της μονής και του στρατοπέδου, με αποτέλεσμα ένα κουτάβι να πεθάνει ενώ τα άλλα 2 σκυλάκια σώθηκαν χάρη στην χορήγηση ατροπίνης από τον ίδιο τον πατήρ Χρήστο, γνωστό για τα ζωοφιλικά του αισθήματα.

Ενώ ήδη τα δύο αυτά γεγονότα θα έπρεπε να έχουν καταδικαστεί άμεσα και αποτελούν εγκλήματα, σύμφωνα με το νόμο και την ηθική, την Δευτέρα ο δράστης κυκλοφορούσε ανενόχλητος ενώ την Τρίτη, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μανταμάδου,Μιχαήλ Χατζηδημητρίου, σύμφωνα και πάλι με τα δημοσιεύματα, καταφέρθηκε με άσχημο τρόπο απέναντι στους ανθρώπους που διαμαρτύρονται για το συμβάν.

Συγκεκριμένα ανέφερε:
''Να 'ρθείτε να τα μαζέψετε εσείς τα παλιόσκυλα. Εσείς από την Αθήνα που κάνετε τους μάγκες. Που πλημμύρισε ο τόπος στο Μανταμάδο με σκυλιά. Μας έχετε ζαλίσει εσείς που κάνετε τους φιλόζωους. Αντί να κοιτάξετε τους ανθρώπους, ασχολείστε με τα σκυλιά''.

Ο Μιχαήλ Χατζηδημητρίου δικαιολόγησε το δράστη της δολοφονίας, λέγοντας πως "καλά έκανε που αντέδρασε έτσι, αφού το σκυλί του επιτέθηκε",ενώ στο adespoto.gr ξεκαθαρίζεται από την πρώτη στιγμή ότι το ζώο υποτίθεται ότι του γαύγισε, δεν του επιτέθηκε και ο δράστης πήγε, έφερε τη καραμπίνα και το πυροβόλησε! Δικαιολόγησε επίσης και όσους ρίχνουν φόλες λέγοντας πως "καλά κάνουν αφού τα σκυλιά τους τρώνε τα πρόβατα".

Είναι απαράδεκτη μία τέτοια νοοτροπία, είναι απαράδεκτο να υποστηρίζονται εγκληματίες, σύμφωνα με το νόμο (και όχι μόνο σύμφωνα με τα αισθήματα κάθε ζωόφιλου ή μη).

Νιώθω ντροπιασμένη καθώς κατάγομαι από τη Μυτιλήνη, όταν ακούω τέτοιες συμπεριφορές από τους ανθρώπους απέναντι στα ζώα.
Ειδικά όταν ακούγονται τέτοιες δηλώσεις από στόματα ''υπεύθυνων'' και ανθρώπων ''με εξουσία'', που εμείς οι ίδιοι εκλέξαμε για να μας εκπροσωπούν.
Πρέπει να σέβονται το νόμο.

Τραγική ειρωνεία, ότι την ημέρα πυροβολισμού του ζώου,2/2/2012 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο νέος νόμος (4039/2012) για τα ζώα, που ορίζει αυστηρότερες ποινές και υψηλότερα πρόστιμα (15.000 ευρώ) για όσους κακοποιούν ζώα. Ευτυχώς, ο δράστης όταν δικαστεί, θα τιμωρηθεί βάσει αυτού του νόμου.

Σας παρακαλώ να καταδικάσετε το γεγονός, να τοποθετηθείτε δημόσια και να ενημερώσετε τους κατοίκους της Μυτιλήνης για το νέο νόμο και πώς δεν πρέπει...να κακοποιούν τα ζώα-το αυτονόητο για μία σύγχρονη, ανθρώπινη κοινωνία και ένα τουριστικό προορισμό όπως η Μυτιλήνη!"

Με εκτίμηση,
Ναταλία Γερμανού

H Ναταλία Γερμανού τοποθετήθηκε ανοιχτά κατά του δράστη γράφοντας στο προσωπικό της προφίλ στο Τwitter:

''Σαν Μυτιληνιά απο καταγωγή, λέω ότι πρέπει να τον εκθέσουν δημόσια. Ντροπή μας.''

DPG Network