Πώς θα κανονίσω δίκαια τις θέσεις των καλεσμένων στο γάμο μου;

Πώς θα κανονίσω δίκαια τις θέσεις των καλεσμένων στο γάμο μου;

Για να μην μείνει κανείς παραπονεμένος (πάνω απ' όλα εσείς!)

Το γράμμα της αναγνώστριας

«Γεια σας! Είμαι η Μαριάννα...

Παντρεύομαι αρχές Σεπτέμβρη. Έχω μεγάλο άγχος για το γάμο μου. Νυφικό βρήκα. Παπούτσια βρήκα. Μέρος για τη δεξίωση ψάχνω, αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι οι καλεσμένοι μας... Πως θα κάτσουν; Θα μείνουν όλοι ικανοποιημένοι; Έχετε κάποια λύση να μου προτείνετε; Ευχαριστώ!»

Η απάντηση του Queen.gr

Μην σας πιάνει άγχος. Όλα θα πάνε καλά. Αρκεί να το προγραμματίσουμε. Πάρτε το θέμα ευχάριστα και θερμά. Απλά οργανωθείτε! Πάντα βοηθάει να έχετε μια λίστα με τους καλεσμένους σας. Όχι μόνο των δικών σας, αλλά και των γονιών σας, όπως και των πεθερικών και των κουμπάρων σας, αν βέβαια διαφέρουν. Κάντε τους μια ενιαία λίστα και δείτε τους συνολικά. Μην μετράτε αόριστα και αναφέρετε απλά ονόματα- ΔΕΝ θα βγάλετε άκρη! Το πλήθος και μόνο μπορεί να σας τρομάξει, οπότε ξεκινήστε τις περικοπές. Περικοπές που πιθανών να προκύψουν και από κάποιες αρνήσεις καλεσμένων σας. Η πρώτη λίστα δηλαδή μπορεί να διαφέρει κατά πολύ από την τελική. Ζητήστε από τους καλεσμένους σας είτε μέσω των καρτών που θα σταλούν μαζί με τα προσκλητήρια, είτε τηλεφωνικώς να επιβεβαιώσουν την προσέλευσή τους στο γαμήλιο πάρτι. Κάντε το νωρίς, γιατί σίγουρα θα χρειαστεί με κάποιους και δεύτερη ή και τρίτη επικοινωνία. Αφού καθορίσετε τον αριθμό των καλεσμένων σας, τότε και μόνο τότε ζητήστε από την αίθουσα που θα πραγματοποιηθεί η δεξίωση μια κάτοψη του χώρου με τον αριθμό των τραπεζιών και τις θέσεις που εξυπηρετεί κάθε τραπέζι και φυσικά τιμή για το μέγιστο αριθμό που υπολογίζετε, όπως και για τον ελάχιστο απαραίτητο.

wedding-table-decor

Και εδώ αρχίζει το πάζλ με τα άτομα και τα τραπέζια. . Αν η λίστα δεν υπερβαίνει τους 100 η λύση είναι εύκολη. Από κει και πάνω αρχίζουν τα δύσκολα. Πρώτα το κεντρικό τραπέζι. Το δικό σας. Όπου πρέπει να καθίσουν το ζευγάρι βέβαια, οι γονείς τους, οι κουμπάροι και τα αδέρφια. Στα υπόλοιπα τραπέζια θα πρέπει να κάθονται άτομα που να έχουν μεταξύ τους σχέση. Σαφώς και θα καθίσουν μαζί οι φίλοι μεταξύ τους, οι συγγενείς και σαφώς δεν πρέπει να βάλετε μαζί άτομα που έχουν μαλώσει. Δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις που έχουν μαλώσει συγγενείς οι φίλοι και δεν θέλουν ούτε να ειδωθούν. Το πρόβλημα είναι όταν «μας περισσεύουν» άτομα και δεν μπορούν να «κλείσουν τραπέζια». Φροντίστε να καθίσουν άτομα που, αν δεν γνωρίζονται, να είναι τουλάχιστον κοντά σε ηλικία ή να έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Να θυμάστε πάντα ότι οι καλεσμένοι στο γάμο σας πρέπει να τον θυμούνται ως ένα ευχάριστο γεγονός και όχι μια ανιαρή υποχρέωση.

Καλό είναι επίσης και για αποφυγή ταλαιπωρίας, να ανατεθεί σε κάποιο άτομο η καθοδήγηση των καλεσμένων του γάμου σας στα τραπέζια. Μπορείτε ακόμη και για να δώσετε ένα δικό σας τόνο στην δεξίωση να ονομάσετε τα τραπέζια σύμφωνα με τους καλεσμένους που θα δειπνίσουν σ' αυτό. Το δε όνομα μπορεί να αναγραφεί σε καρτελάκι στη μέση του τραπεζιού. Όσο πιο ευφάνταστο είναι, τόσο μεγαλύτερη εντύπωση θα κάνει. Κατανέμετε σωστά το χώρο της δεξίωσης και αφήστε περιθώρια κινήσεων στους καλεσμένους σας. Κανονίστε τέλος στα πρώτα τραπέζια να καθίσουν γλεντζέδες που θα παρασύρουν και τους υπόλοιπους στο χορό. Δεν είναι απαραίτητο στα πρώτα τραπέζια να καθίσουν οι θείες σας. Και μην ξεχνάτε ότι το πιο σημαντικό απ' όλα είναι να περάσετε εσείς καλά. Αλώστε αυτός είναι ο δικός σας γάμος.