Η εκδικητική πεθερά

Η εκδικητική πεθερά

Όταν δεν γίνονται τα πράγματα όπως τα θέλει, βρίσκει τον τρόπο να εκδικηθεί.

Αυτή τη φορά απευθυνόμαστε σε εσάς, τις πεθερές που πρέπει να τα βγάλετε πέρα με καταστάσεις που πιθανόν δεν σας αρέσουν ή που βρίσκετε άδικες ή λάθος. Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι πως γνώμες έχουν πάντα όλοι για όλους και για όλα. Δεν μπορούν όμως να τις εκφράζουν πάντα, ούτε να απαιτούν να γίνονται τα πράγματα όπως τα θέλουν αυτοί.

Έτσι κι εσείς, καλό είναι να μην «τιμωρείτε» την οικογένειά σας αν δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας. Η καλή πεθερά είναι αυτή που κατανοεί και αποδέχεται τις καταστάσεις χωρίς να κουράζει τα παιδιά της. Η καλή πεθερά είναι επίσης αυτή που τα αφήνει να είναι ο εαυτός τους, ελεύθερα και ανεξάρτητα. Και τέλος βασικό χαρακτηριστικό της καλής πεθεράς είναι ότι δεν είναι εκδικητική και κακιά, δεν προκαλεί ούτε τιμωρεί, δεν γκρινιάζει και δεν σιγομουρμουράει διαρκώς κακίες.

Η καλή πεθερά είναι αυτή που απολαμβάνει την αγάπη των παιδιών της και δε φοβάται να τ' αφήσει να ζήσουν μόνα τους, κάνοντας τις δικές τους επιλογές, ακόμα κι αν αυτές της φαίνονται λάθος.