Οι δικές σας ιστορίες: Η αλλοεθνής πεθερά

Οι δικές σας ιστορίες: Η αλλοεθνής πεθερά

Όταν μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα αποτελούν υπερβολικά μεγάλη απόσταση για να γεφυρωθεί.

Πριν από μερικά χρόνια παντρεύτηκα τον Andrew, έναν Αυστραλό με τον οποίο κάναμε μαζί μεταπτυχιακό στην Αμερική. Μείναμε εκεί για μερικά χρόνια και τώρα βρισκόμαστε στην Ελλάδα. Έχουμε καλές δουλειές και μας αρέσει η χώρα, αλλά οι γονείς του βρίσκονται στην Αυστραλία και τους βλέπουμε πολύ σπάνια. Δεν έχουμε οικονομικό πρόβλημα, αλλά δεν πηγαίνουμε παραπάνω από μία φορά το χρόνο, όπως είναι λογικό, τα Χριστούγεννα.

Η μητέρα του είναι μια ψυχρή και απόμακρη γυναίκα που γενικά με κρατά σε απόσταση αλλά δεν είχα ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα με αυτό. Το πρόβλημά μου είναι ότι τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει και διαμαρτύρεται ιδιαίτερα έντονα που είμαστε μακριά, που δεν βλέπει το παιδί της, που σύντομα δεν θα μπορεί να βλέπει ούτε τα εγγόνια της κλπ κλπ.

Ο άντρας μου είναι πολύ προβληματισμένος και εγώ επίσης, όμως δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν θέλω να φύγω για την Αυστραλία, είχαμε καταλήξει πως θα μείνουμε εδώ και ξαφνικά από το πουθενά αυτή η γυναίκα μας δημιουργεί προβλήματα και θέτει θέματα που δεν είχαν τεθεί ποτέ πριν.