Πάσχα 2020: Μένουμε στο σπίτι και πολλαπλασιάζουμε την αγάπη

Πάσχα 2020: Μένουμε στο σπίτι και πολλαπλασιάζουμε την αγάπη

Η αλήθεια είναι ότι φέτος το Πάσχα, κάποια πράγματα θα είναι διαφορετικά…

Αυτόν τον Απρίλιο θα τον περάσουμε μακριά από το χωριό, τον παππού και τη γιαγιά, και μακριά από αγαπημένους φίλους και συγγενείς. Φέτος, θα μείνουμε σπίτι και θα κάνουμε Ανάσταση οικογενειακώς, από το μπαλκόνι ή το σαλόνι μας.

Βέβαια, το διαφορετικό, δεν είναι απαραιτήτως και αρνητικό. Και στην περίπτωση του φετινού Πάσχα, μπορεί κάποια πράγματα να είναι τελείως διαφορετικά όμως, η ουσία παραμένει η ίδια και δεν είναι άλλη από την αγάπη που θα μοιράσουμε στους αγαπημένους μας, αλλά και σε όλους εκείνους που την έχουν ανάγκη.

Οι πραγματικές αξίες της μεγάλης μας γιορτής με βοήθησαν να συνειδητοποιήσω αυτές τις ημέρες, πως είχα κάθε λόγο να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να γιορτάσω το Πάσχα από το σπίτι, με όση περισσότερη λαμπρότητα μπορούσα. Διότι μπορεί να #meoumespiti, αξίζει όμως να δημιουργήσουμε νέες, όμορφες και γεμάτες αγάπη αναμνήσεις, για εμάς αλλά κυρίως για τα παιδιά μας.

Ιδού, λοιπόν, τέσσερις ξεχωριστές ιδέες για να γιορτάσουμε οικογενειακώς στο σπίτι αυτό το διαφορετικό Πάσχα με τις αγαπημένες μας παραδόσεις και να μοιράσουμε αγάπη!

1. Αξιοποιούμε την τεχνολογία για να έρθουμε πιο κοντά με τους αγαπημένους μας

Ακόμη και εκείνοι οι οποίοι μπορεί να μην είναι λάτρεις της τεχνολογίας, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γνωρίσει το θετικό της πρόσωπο. Φέτος το Πάσχα, λοιπόν, θα μείνουμε σπίτι, αλλά θα έρθουμε ακόμη πιο κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο μας για να ανταλλάξουμε λόγια αγάπης, ευχές, αλλά και online πασχαλινές κάρτες μαζί τους. Οργανώστε ένα video call με φίλους και συγγενείς για να απολαύσετε virtual πασχαλινά απογεύματα γεμάτα αγάπη και μην ξεχάσετε να τηλεφωνήσετε στον παππού και τη γιαγιά!

2. Στέλνουμε πασχαλινές eCards στο νονό και τη νονά

Ένας ακόμη υπέροχος τρόπος για να αξιοποιήσετε μαζί με τα παιδιά τον ελεύθερο χρόνο που έχετε τώρα στο σπίτι, είναι να δημιουργήσετε πασχαλινές eCards στον υπολογιστή ή το tablet. Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε πολλές δωρεάν πλατφόρμες για να ετοιμάσουν τα παιδιά την πασχαλινή ηλεκτρονική κάρτα με τις ευχές που θα στείλουν στο νονό, τη νονά και τους φίλους τους. Οι eCards των παιδιών μου για το Πάσχα έχουν ήδη φτάσει στους παραλήπτες τους, οι οποίοι πραγματικά ενθουσιάστηκαν με αυτή την πρωτοβουλία. Μπορεί φέτος να μην καταφέρουμε να τους συναντήσουμε, όμως το γεγονός ότι τους σκεφτήκαμε, ήταν αρκετό για να δώσει μια άλλη, πιο θετική διάσταση στις πασχαλινές ημέρες στο σπίτι.

p1

3. Προσφέρουμε στα παιδιά χαρά και τους μαθαίνουμε την αξία της αλληλεγγύης

Το Πάσχα είναι μια γιορτή συνυφασμένη με την αγάπη και την ελπίδα και αυτό, δεν πρόκειται να αλλάξει, όσο διαφορετική και αν είναι πλέον η καθημερινότητά μας. Και το φετινό Πάσχα είναι μια ευκαιρία να αποκτήσουν τα παιδιά μας νέες αναμνήσεις μαζί μας.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr