Παγκόσμια Ημέρα Γονέων: Γιατί απ' όποια πλευρά κι αν βρίσκεσαι μια αγκαλιά προσφέρει πάντα ΕΥΤΥΧΙΑ

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Παγκόσμια Ημέρα Γονέων: Γιατί απ' όποια πλευρά κι αν βρίσκεσαι μια αγκαλιά προσφέρει πάντα ΕΥΤΥΧΙΑ

Το συναίσθημα του να είσαι γονιός δεν συγκρίνεται με τίποτα!

H οικογένεια αποτελεί το λιμάνι μας, το μέρος όπου όλοι γαληνεύουμε! Και μέσα στην αγκαλιά των γονιών μας βρίσκουμε την ευτυχία, το αποκούμπι, λυτρώνουμε το παράπονο, ξορκίζουμε το κακό και βρίσκουμε πάλι τη δύναμη να ανασάνουμε με ηρεμία.

Έτσι νιώθω εγώ την οικογένεια, την επαφή με τους γονείς αλλά και με τα παιδιά μου. Απ' όποια σκοπιά κι αν το δεις, πάντα κερδισμένος είσαι. Είτε είσαι γονιός είτε παιδί, το αίσθημα της ηρεμίας είναι πάντα μοναδικό.

Σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Γονέων, ας θυμηθούμε όλοι το πώς νιώθουμε σε όποια φάση της ζωής μας κι αν βρισκόμαστε. Γονιός ή παιδί, μια αγκαλιά κρύβει πάντα την ίδια ευτυχία μέσα της.

Τα Ηνωμένα Έθνη τονίζουν ότι ως άγκυρες της οικογένειας και το θεμέλιο των κοινοτήτων και των κοινωνιών μας είναι οι γονείς μας. Εκείνοι έχουν την ευθύνη να προστατεύουν τις οικογένειές τους από κάθε πρόβλημα που μπορεί ν΄ανακύψει. Χωρίς υποστήριξη από τους γονείς, η υγεία των παιδιών, η εκπαίδευση και η συναισθηματική ευεξία κινδυνεύουν.

Από την παροχή ψυχικής, συναισθηματικής και οικονομικής σταθερότητας, οι γονείς προσπαθούν και κάνουν ό,τι μπορούν για να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους δεν θα χάσουν την παιδικότητα, την ασφάλεια και την αγάπη που τους αξίζει.

goneis2

Τι συμβολίζει η Παγκόσμια Ημέρα Γονέων

Αυτή η Παγκόσμια Ημέρα δημιουργήθηκε για να τονίσει τη σημασία των ανθρώπων που μας φέρνουν στη ζωή ή εκείνων που μας μεγαλώνουν και να εκτιμηθούν οι προσπάθειές τους. Είναι μια καλή ευκαιρία να εκτιμήσουμε όλους τους γονείς του κόσμου για την ανιδιοτελή δέσμευσή τους προς τα παιδιά και τη δια βίου θυσία τους για την καλλιέργεια αυτής της σχέσης.

Αυτοί είναι οι celebrities που έγιναν γονείς από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα

Αλήθεια εσύ τι αγαπάς περισσότερο στους γονείς σου;



Δώσε στο παιδί σου φως και θα φτιάξει τον πιο λαμπρό ήλιο. Αν του δώσεις σκοτάδι θα μάθει να ζει φοβισμένο. Προσπάθησε να του μάθεις τα σημαντικά πράγματα, αυτά που θα το κάνουν καλύτερο άνθρωπο. Μην εστιάσεις στα μικρά, μάθε να έχει το βλέμμα του ψηλά, να κοιτάζει τον ουρανό. Μη φοβηθείς αν σκοντάψει και πέσει. Η επόμενη κίνησή του θα είναι να πετάξει... Κι εκεί είναι που θα νιώθεις κι εσύ πως πετάς μαζί του...

Γιατί τι θέλει ένας γονιός κι ένα παιδί; Αυτό το απλό πράγμα που λέγεται επαφή... Αυτό που από τη σκέψη και μόνο, μπορεί να γεμίσει την ψυχή σου με ευτυχία!