6 απλοί τρόποι για να τα βρείτε με τα πεθερικά σας

6 απλοί τρόποι για να τα βρείτε με τα πεθερικά σας

Δεν είναι μια εύκολη αποστολή, σίγουρα όμως δεν είναι και ακατόρθωτη.

Όταν ερωτευόμαστε κάποιον, καλώς ή κακώς, δεν μπορούμε να ξέρουμε ούτε που θα καταλήξει αυτή η σχέση, ούτε τι άτομα είναι οι γονείς του. Αν η σχέση καταλήξει σε γάμο και οικογένεια, όμως, αναγκαζόμαστε να ανακαλύψουμε το δεύτερο με το ζόρι και, συνήθως, όχι με τα καλύτερα αποτελέσματα. Σίγουρα δεν αντιμετωπίζουν όλα τα ζευγάρια προβλήματα με τα πεθερικά τους, οπότε αν είστε ένα από αυτά, προσπεράστε το παρακάτω κείμενο.

Αν, ωστόσο, η ζωή σας έχει γίνει λίγο πιο μαύρη μετά τον γάμο σας και σε αυτό έχουν βάλει για τα καλά το χεράκι τους τα πεθερικά σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και σας υποσχόμαστε πως τα πράγματα θα πάνε προς το καλύτερο.

1.Πες στον σύντροφο σου να βοηθήσει.
Ο σύντροφός σου είναι αυτός που μπορεί καλύτερα από εσένα να ξεκαθαρίσει στους γονείς του, ότι δεν πρέπει να σε προσβάλλουν ή να σε υποτιμούν. Εξήγησε του την κατάσταση, εκφράσου για όσα αισθάνεσαι και αντιμετωπίζεις και ζήτησε να το χειριστεί με τον τρόπο του.

2.Δες και την αστεία πλευρά του θέματος
Σε ανακάτεψε η πεθερά στην κουζίνα; Ηρέμησε και χαμογέλασε ! Άσε να μαγειρέψει η ίδια . Όσο χρόνο θα χρειαζόσουν για να φτιαχτεί το φαγητό, τόσο θα χρειαστεί και για να τακτοποιήσεις. Δες λίγο την γελοία πλευρά της υπόθεσης, γιατί αν τα παίρνεις όλα στα σοβαρά. Θα χάσεις τη μπάλα.

3.Μάθε τι πραγματικά θέλουν
Μήπως υπάρχει κάποιος λόγος γύρω από τη συμπεριφορά τους; Γιατί σε αναστατώνουν συνέχεια; Όλα τα γεγονότα έχουν κάποια αιτία. Ίσως θεωρούν ότι δεν είσαι καλή μαγείρισσα. Αντιμετώπισε τους με όπλο ένα εκλεκτό δείπνο. Ίσως πάλι θεωρούν ότι τους απομακρύνεις από το παιδί τους. Φρόντιζε τακτικά να συγκεντρώνεστε όλοι μαζί στο τραπέζι. Ίσως η λύση να είναι πιο απλή από αυτό που περιμένεις.

4.Επικοινώνησε και δείξε σεβασμό
Ίσως το πρόβλημα με τα πεθερικά οφείλεται στην έλλειψη επικοινωνίας. Έχεις ποτέ μιλήσει μαζί τους για όσα σε προβληματίζουν; Μήπως στην παραμικρή προσβολή γυρνάς την πλάτη και κατεβάζεις το κεφάλι; Σκέψου ότι ενδιαφέρονται για το καλό του παιδιού τους και μόνο και φρόντισε να φερθείς ανάλογα.

5.Απόφυγε τις συγκρούσεις
Εντάξει, καλός και ο εγωισμός, όταν όμως πρόκειται για το γάμο σου και την ευτυχία σου, φρόντιζε να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις. Αν πολεμάς με τα ίδια όπλα, δεν κερδίζεις τίποτα παρά μόνο να οξύνεις την κατάσταση. Αν δεν μπορείς να κάνεις διάλογο όταν σε προσβάλλουν ή σε υποτιμούν, μπορείς τουλάχιστον να αδιαφορήσεις σαν να μην έγινε τίποτα.

6.Βρες το κουμπί τους
Κάθε άτομο έχει το δικό του ιδιαίτερο τρόπο για να το χειριστείς. Δυστυχώς, θα πρέπει να το ανακαλύψεις όσο δύσκολο και αν είναι. Δοκίμασε διαφορετικούς τρόπους. Από την υπερβολική καλοσύνη και ευγένεια μέχρι τον τσαμπουκά και βρες με ποιον τρόπο θα τους καταφέρει. Θυμήσου, αν δυσκολεύεσαι στην προσπάθεια σου ότι πάντα υπάρχει τρόπος απλώς θα πρέπει να ψαχτείς λίγο περισσότερο.