Τι μπορείτε να κάνετε για να καλύψετε τη ζήλια που νιώθετε για την πεθερά σας;

Τι μπορείτε να κάνετε για να καλύψετε τη ζήλια που νιώθετε για την πεθερά σας;

Εντάξει ζηλεύετε την πεθερά σας. Δεν είναι ανάγκη να νιώθετε άσχημα για αυτό καθώς υπάρχει τρόπος να το κρύψετε.

Όσο ανώτερη και χαλαρή και αν είστε ως γυναίκα, η σχέση σας με την πεθερά σας θα είναι πάντα μία σχέση ανταγωνιστική που πολλές φορές εκείνη θα έχει το πάνω χέρι ως μητέρα και γηραιότερη και θα κερδίζει μικρές μάχες στον πόλεμο για την αγάπη και την προσοχή του συζύγου σας. Επειδή όμως δεν θέλετε να δημιουργήσετε πρόβλημα στην οικογένεια σας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε δεν είναι να δείξετε τον εκνευρισμό σας, αλλά να καλύψετε τα σημάδια της ζήλιας (ιδιαίτερα όταν αυτά είναι υπερβολικά) γιατί στο τέλος θα έχουν μάλλον άλλα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκετε.

Σε τέτοιες περιπτώσεις λοιπόν, η άγνοια είναι ο καλύτερος σύμμαχος. Αν ξέρετε πως ο καλός σας έχει περάσει για δείπνο από τη μανούλα του, δεν χρειάζεται να τον ρωτήσετε καν πως πέρασε. Μπορεί να σας τρώει, αλλά καλύτερα να φάτε ένα παγωτό ή κάτι που σας κάνει χαρούμενες, γιατί οι λεπτομέρειες πάντα θα σας φέρνουν μεγαλύτερο εκνευρισμό. Αυτό που δεν ξέρετε δεν μπορεί ούτε να σας πληγώσει, ούτε να σας εκνευρίσει. Επίσης, είναι καλό να κράζετε στις φίλες σας (τηλεφωνικά ή σε καφέ) συνέχεια την πεθερά σας ώστε να ξεθυμαίνετε και όταν ο καλός σας μιλάει για αυτή να χαμογελάτε αδιάφορα χωρίς εκείνος να καταλάβει τίποτα για τα συναισθήματα σας για τη μανούλα του-οχιά.

Να θυμάστε ότι η υπομονή είναι μια ουτοπία, έτσι μία βαλεριάνα ή ένα ποτάκι παραπάνω μπορεί να σας χαλαρώσει αρκετά ώστε να αντιμετωπίσετε κάθε συνάντηση μαζί της, αλλά και κάθε σχόλιο-σύγκριση του άντρα σας.

Ναι, οι πεθερές είναι οχιές, αλλά εσείς είστε εξυπνοπούλια και δεν πέφτετε στην παγίδα τους. Team νύφες.