Lunch box: Πέντε γευστικές ιδέες για ισορροπημένα γεύματα χωρίς ζέσταμα

Lunch box: Πέντε γευστικές ιδέες για ισορροπημένα γεύματα χωρίς ζέσταμα

Η αλήθεια είναι πως η everyday routine κάθε μαμάς -πολλές φορές- μοιάζει ατελείωτη, και αυτό διότι ακόμη και όταν επιστρέψει από το γραφείο, τα απανωτά meetings και τα back to back calls, η super – busy day της συνεχίζεται στο σπίτι.

Βλέπεις, οι πέντε ημέρες σχολικής καθημερινότητας για τα μικρά της, οι ατελείωτες δραστηριότητες εντός και εκτός σπιτιού και το απογευματινό διάβασμα δεν μπαίνουν σχεδόν ποτέ «σε παύση». Μάλιστα, από την καθημερινότητα κάθε μαμάς δεν λείπει η προετοιμασία των γευμάτων, για μία υγιή σχολική εβδομάδα. Πρόκειται για το γνωστό σε όλες μας lunch box, που θα συνοδεύσει τόσο τα μικρά μας στο σχολείο, όσο και εμάς στο γραφείο.

Ήδη έχεις αγχωθεί, προσπαθώντας να τα χωρέσεις όλα μέσα σε ένα 24ωρο; Πάρε μια βαθιά ανάσα, διότι υπάρχει ένα «σύμμαχος» που υπόσχεται να σου λύσει τα χέρια, δίνοντάς σου την ευκαιρία να δημιουργήσεις τις πιο γευστικές και εύκολες συνταγές για όλη την εβδομάδα και μάλιστα χωρίς να χρειάζονται ζέσταμα! Το μόνο που χρειάζεται, είναι να εντάξεις τις συσκευές που θα χρειαστείς στην κουζίνα σου και να πάρεις το απαραίτητο inspo μέσα από πέντε δοκιμασμένες συνταγές, που θα ενθουσιάσουν κάθε μέλος της οικογένειάς σου και θα του προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο και ισορροπημένο γεύμα.

#1 Τα κεφτεδάκια κοτόπουλου θα γίνουν το αγαπημένο φαγητό των μικρών σου

lunch-box-2.jpg

Κάθε μαμά γνωρίζει πως τα κεφτεδάκια είναι μία εύκολη και αγαπημένη λύση για τα γεύματα των μικρών της. Και αυτό, διότι χρειάζονται μόλις 25-30 λεπτά για να δημιουργήσει τα πιο αφράτα και γευστικά κεφτεδάκια κοτόπουλου, με ντιπ γιαουρτιού, χάρη στο νέο ραβδομπλέντερ της Braun MultiQuick MQ5235, που προσφέρει 21 εύκολα ρυθμιζόμενες ταχύτητες για αποτελέσματα πολτοποίησης ανώτερης ακρίβειας.

Για να ετοιμάσεις τη συνταγή, θα χρειαστείς (για περίπου 10 κεφτεδάκια κοτόπουλο):

  • 150 γρ. κοτόπουλο στήθος (εναλλακτικά μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας)
  • 2 κ.σ. λεπτές νιφάδες βρώμης ολικής αλέσεως
  • 1 κ.σ. τυρί κρέμα (ή κουάρκ) με χαμηλά λιπαρά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. λάδι για τηγάνισμα

Πέντε λεπτά αρκούν και για το πεντανόστιμο ντιπ γιαουρτιού, με μόνο τέσσερα υλικά, που θα απογειώσει τη γεύση:

  • 4 κ.σ. γιαούρτι πλήρες
  • 1 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. φρούτα του δάσους σε μαρμελάδα (προαιρετικά)
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Πίστεψέ με, ακόμη κι αν η μαγειρική δεν είναι το δυνατό σου σημείο, τα «βήματα» που χρειάζεται να ακολουθήσεις είναι απλά, αρκεί να βγάλεις από το ντουλάπι της κουζίνας σου, το νέο ραβδομπλέντερ Braun MultiQuick MQ5235

Picture12.jpg

Αρχικά, θα πλύνεις το κρέας και θα το στεγνώσεις καλά, ενώ στη συνέχεια θα κόψεις το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια και θα το ψιλοκόψεις μαζί με το τυρί κρέμα, χρησιμοποιώντας το κοπτήριο 500 ml του ραβδομπλέντερ MQ5235WH .

Χωρίς να χάνεις χρόνο, προσθέτεις τη βρώμη, το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύεις. Αμέσως μετά, με βρεγμένα χέρια, πλάθεις δέκα μικρές μπάλες από τη ζύμη, σκεπάζεις και αφήνεις στην άκρη.

Όση ώρα περιμένεις, ζεσταίνεις το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζεις τους κεφτέδες κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν, τους βγάζεις από το τηγάνι και τους τοποθετείς σε χαρτί κουζίνας έτσι ώστε να φύγει το περιττό λάδι.

lunch-box-9.jpg

Στο τέλος φυσικά, ετοιμάζεις το ντιπ, ανακατεύοντας όλα τα υλικά στο κοπτήριο των 500 ml του MQ5235 και τοποθετείς τα κεφτεδάκια στο lunch box των παιδιών σου.

#2 Η healthy συνταγή για εσένα και τα παιδιά σου είναι τα wraps κοτόπουλου

Για εσένα, που αναζητάς μία υγιεινή και ελαφριά συνταγή, για τις ημέρες που το παιδί σου έχει γυμναστική στο σχολείο ή μπαλέτο αμέσως μετά το σχόλασμα, ενώ συγχρόνως θέλεις να φροντίσεις και τη δική σου σιλουέτα με ένα χορταστικό αλλά healthy σνακ, ιδού η λύση: Wraps κοτόπουλου με τυρί κρέμα και μυρωδικά.

Διαβάστε περισσότερα στο mothersblog.gr