Όταν το πρόβλημα δεν είναι η πεθερά αλλά… η γιαγιά

Όταν το πρόβλημα δεν είναι η πεθερά αλλά… η γιαγιά

Πόσο πιο δύσκολη είναι η κατάσταση όταν η πεθερά είναι μια χαρά άνθρωπος, αλλά η μαμά της πεθεράς σκέτη συμφορά;

Αν νομίζετε πως το πρόβλημα είναι οι πεθερές, που να δείτε τι γίνεται όταν αποφασίζει να σου σπάσει τα νεύρα η μαμά της πεθεράς σου. Γιατί αυτό ακριβώς είναι το δικό μου δράμα.
Οι γονείς του άντρα μου είναι υπέροχοι άνθρωποι, μας έχουν βοηθήσει πολλές φορές, ακόμα και πριν παντρευτούμε, και δεν μας ενοχλούν ποτέ για το παραμικρό. Για κάποιο λόγο όμως ο Θεός δεν ήθελε να γλιτώσω έτσι εύκολα από το κλισέ της «κακιάς πεθεράς» και μου έστειλε τη γιαγιά του άντρα μου, και μαμά της πεθεράς μου, για να μου κάνει τη ζωή ποδήλατο.

Η γυναίκα αυτή μπορεί να είναι 80φεύγα χρονών, αλλά από ενέργεια και φαντασία άλλο τίποτα. Πάντα φυσικά, με βασικό στόχο εμένα. Το τι έχω ακούσει τρία χρόνια τώρα που είμαστε παντρεμένοι με τον άντρα μου δεν λέγεται. Ότι είμαι άχρηστη, ότι δεν ξέρω να μαγειρεύω, να καθαρίζω, να ντύνομαι, ότι κάνω τον άντρα μου ρεζίλι στη γειτονιά όταν καμιά φορά βγαίνω με τις φίλες μου και γυρίζω αργά το βράδυ στο σπίτι, ότι δεν προσέχω τον εγγονό της και τον έχω αφήσει μισό. Φυσικά η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας της, το πρόβλημα όμως είναι πως βγάζει έκτακτο ανακοινωθέν κάθε μέρα στους γείτονες με όλες τις ασυναρτησίες της. Ο άντρας μου προσπαθεί να της βάλει μυαλό, πόσο μυαλό όμως μπορείς να βάλεις σε μια τόσο ηλικιωμένη γυναίκα που είναι και αγύριστο κεφάλι;

Τα χειρότερα έγιναν πρόσφατα, όταν ανακαλύψαμε με τον άντρα μου πως θα δυσκολευτούμε να κάνουμε παιδιά λόγω κάποιων δικών μου γυναικολογικών ανωμαλιών, και μόλις το έμαθε η γιαγιά έγινε πυρ και μανία. Δεν θέλετε να ξέρετε τι είπε και με πόση κακία μιλούσε. Τα πεθερικά μου προσπαθούν και αυτά να την μαζέψουν, η γυναίκα όμως έχει το ακαταλόγιστο. Από τη μία κάνει πως συμμορφώνεται κάθε φορά που τις τα ψέλνουν και από την άλλη επιστρέφει με χειρότερα σενάρια και επιθέσεις απέναντί μου. Μέχρι και πως έχω εξωσυζυγική σχέση με έναν εργένη που μένει 2 ορόφους πάνω από εμάς είπε. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Μπορεί να είναι μεγάλη γυναίκα και να την λυπάμαι πολλές φορές, αλλά και η κατανόηση έχει τα όριά της.