Διάσημες μητέρες... Διάσημες πεθερές

Διάσημες μητέρες... Διάσημες πεθερές

Πεθερές πρότυπα της pop κουλτούρας που μοιάζουν με αυτές που έχουμε δίπλα μας.

Όσες διαβάζετε το κείμενο αυτό γνωρίζετε ήδη πως το γνωστό γνωμικό «καλή μάνα... καλή πεθερά» είναι ένα ασύστολο ψέμα που λένε οι γυναίκες στον εαυτό τους για να παρηγοριούνται, ενώ ελπίζουν σε μία καλή πεθερά. Τα παθήματα των γυναικών από τις πεθερές τους είναι αμέτρητα και αυτό δεν θα μπορούσαν να μη το εκμεταλλευτούν και οι συγγραφείς της pop κουλτούρας που έχουν δημιουργήσει μερικές iconic μητέρες και πεθερές που έχουν υπάρξει σημείο αναφοράς για αύτες που ταλαιπωρούν ή βοηθούν τις γυναίκες στην πραγματικότητα.

Mrs Robinson
Η γυναίκα που αποπλάνησε το νεαρό Dustin Hoffman είναι η πεθερά που όλες θα θέλατε να έχετε, γιατί αν γνωρίζατε τις ατασθαλίες της θα σας έκανε όλα τα χατίρια από φόβο και μόνο μην αποκαλύψετε τις πομπές της στο γιο της

Joan Crawford
Η iconic κακιά του Hollywood δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στο Mommie Dearest ως η μητέρα που δεν ικανοποιείται με τίποτα απ' όσα κάνει η κόρη της. Φανταστείτε τη ως πεθερά να σας κάνει τη ζωή πατίνι.

Η μητέρα του Dumbo
Μπορεί να είναι cartoon, αλλά η ελεφαντίνα αναπαριστά την κλασική καλοσυνάτη πεθερά που αγαπά παιδιά και τις γυναίκες αυτών με όλα τα θετικά τους και τα αρνητικά τους.

Whistler's Mother
Ο διάσημος πίνακας James McNeill που αναπαριστά αυτή την κλασική μορφή της παγωμένης και απρόσιτης μητέρας είναι η ελαιογραφία που κάθε σκύλα μάνα που θέλει να τραυματίσει το παιδί της θα έπρεπε να έχει στο μπαλκόνι. Ως πεθερά σίγουρα θα τη βρείτε στο αντίπαλο στρατόπεδο, έτσι προετοιμαστείτε για οικιακό πόλεμο.

Marge Simpson
Η τρελή μάνα (με την καλή πάντα έννοια) είναι και τρελή πεθερά. Τη θέλετε στη ζωή σας οπωσδήποτε, ακόμα και αν σας ταλαιπωρήσει λίγο με τα ξεμωράματα της.

Jessia Lang
Η αιμοβόρα πεθερά του Hush που κόντεψε να σκοτώσει τη Gwyneth Paltrow λόγω του οιδιπόδειου συνδρόμου με το γιο της είναι το χειρότερο είδος πεθεράς. Ύπουλη και επικίνδυνη.

Jane Fonda
Η δήθεν πεθερά είναι η κλασική Ελληνίδα μάνα που μπροστά στο γιο της σας κάνει τα γλυκά μάτια, αλλά πίσω από την πλάτη σας σκάβει το λάκκο. Προσοχή ξανά.