Η πεθερά μου παρουσίασε άνοια και είναι πλέον ανήμπορη

Γωγώ Φούντα
Η πεθερά μου παρουσίασε άνοια και είναι πλέον ανήμπορη

Θέλω να εξασφαλίσω στην πεθερά μου μία καλή ποιότητα ζωής...

Αγαπητό Queen.gr,

Ονομάζομαι Στέλα, είμαι παντρεμένη εδώ και πέντε χρόνια και έχω αποκτήσει δύο παιδάκια. Εκτός του ότι έχω καταφέρει να αποκτήσω μία υπέροχη οικογένεια, περιβάλλομαι και από ανθρώπους οι οποίοι με βοηθούν και μου δίνουν απλόχερα την αγάπη τους.

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και η πεθερά μου, την οποία αν δεν είχα στη ζωή μου θα ήμουν κυριολεκτικά χαμένη! Έχει ξενυχτήσει μαζί μου άπειρες φορές όταν τα παιδιά ήταν μωρά, τα έχει προσέξει, τα έχει φροντίσει, ενώ πάντα μας περίμενε ένα πιάτο ζεστό φαγητό όταν επιστρέφαμε όλοι από τις υποχρεώσεις της ημέρας. Δυστυχώς όμως, ένα χρόνο πριν παρουσίασε βαριάς μορφής άνοια. Πλέον ξεχνάει ακόμα και τα στοιχειώδη, ονόματα, ημερομηνίες δεν μπορεί να συντηρήσει μόνη της τον εαυτό της καθώς δεν είναι σε θέση ούτε να μαγειρεύει ούτε να κάνει κάποιες από τις υπόλοιπες δουλειές του σπιτιού. Επιπλέον, χρειάζεται έναν άνθρωπο να την προσέχει 24 ώρες το 24ωρο καθώς μπορεί να γίνει επικίνδυνη ακόμα και για τον ίδιο της τον εαυτό.

O άντρας μου πρότεινε να την πάμε σε γηροκομείο, μιας και η ίδια είναι χήρα και δεν έχει αδέρφια ή άλλους συγγενείς να μένουν κοντά. Θα θέλαμε να τη φροντίσουμε εμείς, αλλά οι καθημερινές μας υποχρεώσεις δεν μας επιτρέπουν να της αφιερώνουμε όσο χρόνο θα θέλαμε. Και πάλι όμως προβληματίζομαι γιατί θέλω το καλύτερο για την τόσο σημαντική αυτή γυναίκα. Τι με συμβουλεύετε;

Όσες αναγνώστριες επιθυμούν να μοιραστούν μία εμπειρία τους μαζί μας, στείλτε email στο info@queen.dpg.gr