Οι δικές σας ιστορίες: Η πεθερά μου δεν συμπαθεί τα παιδιά μου

Οι δικές σας ιστορίες: Η πεθερά μου δεν συμπαθεί τα παιδιά μου

Αυτή την εντύπωση δίνει η πεθερά που δεν συμπεριφέρεται στα εγγόνια της με αγάπη και τρυφερότητα.

Είμαι παντρεμένη εδώ και 9 χρόνια και έχω δύο υπέροχα παιδιά με το σύζυγό μου. Η πεθερά μου είναι ένας γενικά καλός άνθρωπος που δεν μας έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Όσον αφορά τη σχέση μου μαζί της, δε μπορώ να πω ότι είναι κακή ή ανταγωνιστική. Το πρόβλημα που έχω με την πεθερά μου είναι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται στα παιδιά μου.

Γενικά έχει πολλά νεύρα και καθόλου υπομονή μαζί τους, πράγμα που με κάνει ν' αναρωτιέμαι πώς μεγάλωσε παιδιά η ίδια! Σκέφτομαι τη φράση «του παιδιού μου το παιδί είναι δυο φορές παιδί μου» και αισθάνομαι πως δεν μιλάει γι' αυτή τη γυναίκα. Ευτυχώς δεν τα δέρνει, ασκεί όμως ψυχολογική βία επάνω τους, εκβιάζοντάς τα προκειμένου να φάνε όλο το φαγητό τους, να κοιμηθούν ή να κάτσουν ήσυχα.

Προσπαθώ γενικά να μην πολυβλέπονται, δεν μπορώ όμως να μην τα φέρνω καθόλου σε επαφή μαζί της. Σκέφτομαι πως είναι μεγάλη σε ηλικία, η υπομονή της έχει εξαντληθεί και γενικά είναι κουρασμένη απ' τη ζωή , όμως δεν μπορώ να δεχτώ τέτοια συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά μου και μάλιστα από την ίδια την πεθερά!